Waarom ik het partnerprogramma Libris gebruik

Om het onderhoud van mijn site te betalen, maak ik gebruik van het partnerprogramma Libris. Ik ben pas geleden over gestapt en vertel je waarom. Ook leg ik uit wat een partnerprogramma is. 

Wat is een partnerprogramma?

Als sinds geruime tijd gebruik ik het partnerprogramma van het ronde blauwe mannetje. Ik zette een link naar hun webshop en kreeg (als jij wat bestelde) een kleine commissie. Van dat zakcentje betaalde ik het onderhoud van mijn site.

Waarom nu niet meer met het blauwe mannetje?

Uitgeverijen liggen vaker in de clinch met dat blauwe mannetje, hij eist bijvoorbeeld kortingen op de boeken. Niet altijd eerlijk voor de uitgever en de schrijver.

Daarnaast vind ik een (fysieke) boekhandel een groot goed. Je krijgt altijd gedegen advies en het persoonlijke contact met een verkoper in een winkel vind ik ook erg fijn. Fysieke winkels worden nogal eens weg geconcurreerd door webshops die zelf geen fysieke winkel hebben. Met dit partnerprogramma kan ik wat doen voor de lokale boekhandel.

Libris Boekhandel Blokker

Rian Visser heeft een handig blog geschreven over het partnerprogramma met een lokale boekhandel. Libris biedt dus de mogelijkheid om een partnerprogramma aan te gaan en zo een commissie te krijgen voor elk boek dat via mijn site in hun webwinkel verkocht wordt.

Aangezien ik goede verhalen hoorde over Boekhandel Blokker ben ik met hen een samenwerking aan gegaan. De verkoop loopt dus via deze boekhandelaar. Een win win situatie als je het mij vraagt.

Hoe werkt het partnerprogramma Libris?

Vanaf nu zet ik bij elk boek dat ik recenseer een link naar Boekhandel Blokker. Met een speciale code krijg ik 10% commissie van het boek (- de korting van de boekhandel) als je het boek daar bestelt. Het bestellen gaat snel en eenvoudig.

Ben je van plan een boek te bestellen? Doe dit dan via mijn samenwerking met Boekhandel Blokker ;).