Waarom spelen met Bambino Loco zo goed is

Voor zijn derde verjaardag gaf ik onze peuter een startersset van Bambino Loco. De laatste paar weken speelt hij er graag mee en daar ben ik heel blij mee. Waarom spelen met Bambino Loco zo goed is

Wat is Bambino Loco?

Bambino Loco is de makkelijkere versie van het populaire Mini Loco leerspel en speciaal ontwikkeld voor peuters. Het sluit goed aan bij het ontwikkelingsniveau van peuters en kleuters in groep 1 en 2 van de basisschool. Met Bambino Loco leert het kind spelenderwijs belangrijke basisvaardigheden.

Er zitten zes steentjes in met verschillende plaatjes erop. Deze plaatjes matchen met de plaatjes in het boekje. Je legt, net als bij de Mini Loco, de steentjes op de juiste plek van de opdrachten. Je doet het doosje dicht, draait het om en je ziet met de bolletjes of het goed is gemaakt.

Bambino Loco

Lees ook: SPELLETJES: 5 X LEUKE SPELLEN VOOR PEUTERS

Waarom spelen met Bambino Loco zo goed is

Concentratie

Ten eerste leren kinderen zich concentreren op een taak of een werkje. Ze moeten goed kijken bij de plaatjes, bedenken wat het antwoord is en dan ook nog het juiste plaatje pakken. Daar heb je wel wat concentratie voor nodig. En dat heb je later ook nodig op school. Handig om alvast mee te oefenen.

Voorbereiden op school

Bambino Loco is een goede voorbereiding op school. Je kunt allerlei boekjes kopen die de peuter helpen in zijn ontwikkeling, zoals tellen en puzzelen. Helemaal als je het samen met hem of haar doet.

Zelfcorrigerend

Als je peuter door heeft hoe het werkt, kan het ook zichzelf controleren. Heeft hij of zij het taakje goed volbracht? Het geeft een gevoel van zelfvertrouwen als de bolletjes kloppen. En anders leert hij of zij zeker van het foutje dat het heeft gemaakt.

Hoe leer je het aan?

In het begin deed ik het veel samen met onze peuter. Ik liet het plaatje zien en de vraag die erbij hoorde. Onze zoon vertelde dan welke er volgens hem bij hoorde en legde het op het juiste plaatje. Omdat we het veel samen hebben gedaan, heeft hij nu door hoe het werkt en kan hij zichzelf controleren en de opdrachten zelf maken. Hij vindt het heerlijk om op de dag een rustpunt te hebben en zich volledig bezig te houden met de Bambino Loco en de boekjes.

Lees ook: MIJN PEUTERGROEP; HET BELANG VAN GOED ONTWIKKELINGSMATERIAAL

Startersset

Met de startersset wordt vooral de concentratie getraind en het principe van de Bambino Loco uitgelegd. Nu onze peuter weet hoe het werkt kan ik ook andere leerboekjes aanschaffen, zoals tellen, rekenen en logisch denken.

Ik zag dat Lobbes veel Bambino Loco boekjes verkoopt, dus daar ga ik maar eens rondsnuffelen.

Dit is een #jufmaikeadd 

BewarenBewaren