Waarom wij zo graag naar het Nationaal Militair Museum gaan

We zijn er bijna elke week te vinden, mijn dreumes en ik. Hij is dol op het Nationaal Militair Museum. Ook voor oudere kinderen is het een fantastisch museum. 

We wonen er dichtbij, dus het is ook makkelijk om te gaan. Elke keer als ik aan mijn dreumes vraag wat hij die wil gaan doen is ‘viegtuigen kijken’ het eerste dat hij zegt.
En vliegtuigen, die heb je er veel in het Nationaal Militair Museum. Ze hangen bijna allemaal boven je hoofd, heel gaaf!
Kinderen vinden het fantastisch. Rondkijken en je vergapen aan alle grote vliegtuigen, tanks, vrachtwagen, jeeps en helikopters uit de oorlog.

Vliegtuigen in NMM

Prachtig voor jongens, maar ook meisjes zie ik regelmatig genieten van de grote voertuigen. Je ziet het boek Opa vlucht helemaal voor je.

Spelen

In het midden van het museum staat een kinder speelparadijs. Ze leren van alles over het leger, terwijl ze ook fijn mogen spelen in een tank, simulatie vliegtuigen en straaljagers. Je kunt zelfs een ritme maken op een virtueel legerpaard.
Mijn dreumes vindt het tof om in de tank te zitten en samen met mij in de simulatie vliegtuigen te gaan.
Maar voor oudere kinderen is juist hier veel te ontdekken en te doen.
Ook buiten kunnen ze hun hart ophalen met een leuke stormbaan en speelplekken in een tank en een vrachtwagen.

Vakanties

In de vakanties is er ook van alles te doen, zoals een spannende verhalen rondleidingen en een mini-museum knutselen in de voorjaarsvakantie. Forten kun je ook mooi bekijken bij Geofort

Omgeving NMM

Schoolbezoek

Vanaf groep 3 kun je ook met de klas naar het museum komen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen periscope in elkaar zetten.

Omgeving

De omgeving van het NMM is ook prachtig, het staat midden op de Utrechtse Heuvelrug! In de zomermaanden fiets ik regelmatig met de bakfiets op de landingsbaan die vanaf augustus open is (tijdens het broedseizoen 15 maart tot en met 15 augustus gesloten).

Kosten

Voor volwassenen (vanaf 12 jaar) betaal je €12,50. Voor kinderen hoef je pas vanaf 4 jaar te betalen:  €6,50. Met de museumkaart ben je gratis.

Wij hebben een museumkaart, dus kunnen er altijd zo in. Je zult ons nog regelmatig terug zien in NMM.