Warm weer in de klas

Warm weer in de klas

Warm weer in de klas door Miranda. Het wordt warm de komende dagen, heel warm. Hieronder een aantal tips om deze dagen wat beter door te komen.

Wellicht heb je een tropenrooster, maar misschien ook niet, omdat de opvang niet geregeld kan worden. Of vanwege een andere reden. Sowieso wordt het de uren dat je op school bent heel warm. En zeker niet op elke school is het klimaat goed geregeld. Daarom dus tips bij warm weer in de klas.

Warm weer in de klas

Water drinken

Laat de kinderen een flesje water van huis mee nemen, of zorg dat er voldoende bekertjes zijn waarmee ze bij de kraan iets kunnen gaan drinken. Door het warme weer zijn de kinderen dorstiger dan normaal.

Picknicken tijdens warm weer in de klas

Als het buiten aangenamer is dan binnen, kun je het fruit en eventueel de lunch buiten opeten met de kinderen. Om het meer bijzonder te maken kun je daarbij kannen met ranja of water met stukjes fruit erin meenemen.

Tropenrooster

Misschien zijn er nog mogelijkheden binnen de marge-uren, waardoor de kinderen een middag vrij kunnen zijn. Bij een echt tropenrooster begin je eerder en zijn de kinderen eerder vrij. Moet je wel wat vroeger opstaan.

Rustig aan

Maak je vooral niet al te druk op deze warme dagen. De kinderen worden sloom en lamlendig, maar zelf zul je hier ook last van hebben. Accepteer dat er deze dagen iets minder hard en effectief gewerkt wordt dan normaal.

Waterpret

Maak met de kinderen een fantastische dag vol waterpret bij warm weer in de klas. Het handigst is het om hier al in de ochtend mee te starten, dus voor het heetst van de dag.
Zorg er voor dat de kinderen thuis ingesmeerd zijn, zwemspullen aan hebben en handdoekje meenemen, dan kan de pret snel beginnen.
Waterpret kun je op verschillende manieren invullen. Natuurlijk ook afhankelijk van de mogelijkheden op jullie plein.
Zorg altijd voor een ‘veilige plek’, waar kinderen niet nat kunnen worden. Niet elk kind vindt het even prettig om nat gemaakt te worden. Zorg er ook voor dat er voldoende schaduwplekken zijn.

Of doe een van de 30 warm weer activiteiten.

Watergevecht

Jullie kunnen een watergevecht houden; kinderen tegen de leerkrachten, of groepen tegen elkaar. Spreek hierbij een duidelijke ‘veilige zone’ af, want niet alle kinderen vinden dit prettig. Beslis vooraf of je gebruik maakt van waterpistolen en/of waterballonnen.

Sproeiers

Zet verschillende sproeiers op het schoolplein. Hier kunnen de kinderen lekker onderdoor rennen. Je kunt aan de kinderen vragen of ze sproeiers mee willen nemen. Tip: zorg wel voor tussenstukjes die op jullie kranen op school passen.

Modder

Wat is er nou leuker dan spelen met water in combinatie met zand? Je kunt ook een waterpunt maken bij de zandbak. Bakjes, emmers en schepjes erbij en de zandbak verandert in een modderkeuken, waar de heerlijkste moddertaartje en andere gerechten vandaan komen. 28 juni is het nationale modderdag.

Een waterglijbaan kan ook heel leuk zijn. 

Laat het warme weer maar komen!

Nog meer leuke tips? Ik lees ze graag hieronder.

Afbeelding van surasaki Shutterstock

 

Zomer; Tips om om te gaan met warm weer in de klas