Was ik maar...

Was ik maar… WIN!

Wat een parel heeft Mies van Hout weer afgeleverd. Het boek Was ik maar… gaat over insecten die allemaal iets anders willen zijn zonder zelf te zien hoe ze bijzonder ze eigenlijk zijn. Je kunt een exemplaar winnen.

We hebben veel boeken van Mies van Hout in huis. Ze illustreert heel bijzonder, mooi en herkenbaar, perfect voor jonge kinderen. We hebben zelfs een geboortekaartje bij Mies van Hout besteld, heel bijzonder!

Was ik maar…

De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel.
Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Toch is er één wezentje dat het meest kan van allemaal…

Was ik maar...

Bekijk het boek hier

Wat vinden wij?

Wat een leuk boek met mooie boodschap! Het is weer fantastisch geïllustreerd. Het is ook grappig, zoals de slak die ondersteboven hangt aan een bloem. Het verhaal is ook sterk, wel handig om na het lezen van het boek uit te leggen of een gesprek over te voeren. Iedereen wil iets anders zijn, maar ze zijn zelf allemaal zo bijzonder!  Een kind al helemaal, want die kan van alles!

Er is zoveel meer ook weer in het boek te ontdekken. Natuurlijk past het perfect als je thema kriebelbeestjes hebt of lente, maar je kunt ook verder praten over tellen. Je ziet bijvoorbeeld een meisje dat telt tot 100. En je kunt ook alle dieren tellen. Er zijn bijvoorbeeld zoveel bijen te zien!

Was ik maar...

Tekenworkshop

Mies van Hout geeft regelmatig tekenworkshops en ook bij dit boek heeft ze allerlei toffe tips gemaakt, je vindt ze hier. De opdracht om een dier te maken van gekleurd papier is een leuke voor de zomervakantie!

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 20 juli mail ik de winnaar.