wasmachine huren

Wasmachine huren op school

Schoolreisjes, avondvierdaagse, sporttoernooien. Er zijn heel wat evenementen op school waar je schoolshirts voor nodig hebt. De was gaat vaak met een van de ouders mee naar huis. Je kunt ook een wasmachine huren op school met wastips om de schoolshirts netjes te houden. 

Wij vroegen Skala, verhuurder van onder andere witgoed, naar tips om schoolshirts lang mee te laten gaan

Dit is een #jufmaikeadd

Sluit ritssluitingen bij het wassen

Ritssluitingen zijn een ware doorn in het oog voor een wasprogramma. Omdat aan de rits vaak een scherp randje zit kan het andere kledingstukken beschadigen. Daarom kun je het beste de trainingsjasjes of spijkerbroekjes dichtritsen voordat je ze in de wasmachine stopt. Zorg ook dat alles is dichtgeritst bij het weghangen van de kinderkleding.

Controleer de wasvoorschriften

Een andere veelgemaakte fout is dat de wasvoorschriften niet worden doorgenomen. Hierin staat vaak per kledingstuk vermeld wat er wel en niet geschikt is. Sommige kledingstukken mogen niet te heet worden gewassen en andere items mogen weer niet gestreken worden. Je wil natuurlijk niet dat de wollen lievelingstrui van je dochter verkeerd gewassen wordt.

Wit bij wit, kleur bij kleur

Om de kwaliteit van kleuren en stoffen te behouden dien je voordat je gaat wassen de kleding te sorteren. Dat kan eenvoudig op kleur, materiaal of wasvoorschrift. Daarnaast kun je een erg vieze was, na het trainen bijvoorbeeld, het beste apart wassen.

Waspoeders zijn over het algemeen beter in staat om vlekken uit kleding te verwijderen maar kunnen bij overmatig gebruik ook voor vlekken zorgen. Vloeibare wasmiddel is over het algemeen beter geschikt voor de kortere programma’s omdat de vloeistof gemakkelijk wordt opgenomen dan poeder. Begin 2016 heeft de Consumenten nog een onderzoek gehouden naar bontwasmiddelen. Altijd interessant om te weten wat de beste koop is.

Niet alles hoeft direct in de was

Zeker bij kleine kinderen hoeft kleding na een dagje dragen niet direct in de wasmachine. Kinderen kunnen de avondvierdaagse shirts best een paar dagen achter elkaar aan. Om de kwaliteit van de kleding te behouden en energie te besparen is het beter om de kleding even uit te hangen. Gebruik daarvoor een kledingverfrisser zodat eventuele geurtjes ‘uit de kleding worden gehaald’. Spijkerbroeken hoeven ook niet zo vaak te worden uitgewassen als ze niet vies zijn. Zo blijft de denim beter behouden.

Wasmachine huren

De kwaliteit van de wasmachine heeft in bepaalde maten ook invloed op de kwaliteit van de kleding. Oude machines hebben vaak last van kalkaanslag of vetluis waardoor kleding snel kan gaan stinken. Een wasmachine huren is wat dat betreft een prima uitkomst. Bij Skala kun je de wasmachine ook achteraf betalen. Wanneer je witgoed least of huurt krijg je namelijk altijd een van de nieuwste modellen. Deze zijn energiezuiniger en schoner dan de oudere machines waardoor je kleding beter behouden blijft. Bovendien zijn monteurs inbegrepen bij een huurcontract.

Heb je zelf nog tips? Laat ze dan achter in een reactie.

Uitgelichte foto: Shutterstock