Wat geeft jou energie op school Energiegevers

Wat geeft jou energie op school? Energiegevers

Herfst, het wordt sneller donker, het wordt kouder. De tijd ook dat je energie kan weglekken. Je hebt energiegevers en energievreters. Hoe kun je meer energiegevers inbouwen in je werk?

Wat geeft jou energie op school?

Wat zijn energiegevers?

Het woord energiegever zegt het al, de dingen die je doet die je energie geven. Hoe meer energiegevers je hebt, hoe minder werkdruk je ervaart. Wel even goed om in de gaten te houden: je hebt ook ontspanning nodig. Als je alleen maar energiegevers inbouwt in je leven en geen rust, gaat het ook niet goed ;). Zorg dus dat je ook ontspannende energiegevers doet.

Autonomie ervaren in je werk is bijvoorbeeld een voorspeller voor werkgeluk, lees er hier meer over. Als je weinig autonomie ervaart binnen je school, is dat een enorme ernegievreter. Maar ook genoeg kunnen ontspannen, een goede balans tussen school en thuis, je werk kunnen loslaten en een fijne sfeer in het team. Lees er hier meer over.

Maar waarom?

We kennen allemaal het burn-out percentage in het onderwijs. En we ervaren allemaal werkdruk. Het is dan goed om op een rij te zetten voor jezelf of je genoeg energiegevers in je werk ervaart of dat er vooral energie weglekt. Als het laatste het geval is, moet je toch eens goed nadenken of het de juiste plek voor je is. Of hoe je je werk op zo’n manier kan doen dat het meer energie oplevert dan vreet. Lees er hier meer over.

Energiegevers

Download

Ik maakte er een checklist voor die je kunt invullen. Op het tweede blad kun je je eigen energiegevers invullen. Zo kun je meer genieten van je werk en energie overhouden, in plaats van energie laten lekken.

Zorg voor meer energie

Nu weet je wat je energie geeft op je werk en is het de bedoeling dat je hier ook meer van creëert. Bij mij helpt het om dan doelen te stellen. SMART en dan in steeds kleinere stapjes. Dus beginnen bij: wat wil ik over een jaar bereikt hebben? Wat over een maand? Wat volgende week? En wat morgen?

Houd tijd over

Op een laagdrempelige manier weten wat je doelen zijn en van daaruit kunnen werken? Wil je ook je werk thuis los kunnen laten? Weten wat jij nodig hebt? Volg dan de online cursus Houd tijd over.