14 keer wat leerkrachten in de vakantie doen

-14 keer wat leerkrachten in de vakantie doen-

Whoop whoop, het is voor de meeste leerkrachten weer vakantie! Maar wat doen wij leerkrachten eigenlijk als we vrij zijn? Ontiegelijk veel slapen in ieder geval! Wat doe jij in de vakantie? 

Wat leerkrachten in de vakantie doen

1. Slapen, slapen, slapen. Eeeeh, had ik al slapen gezegd?

30 kinderen onder controle houden en ze ook nog iets bijbrengen is ronduit vermoeiend. Vergeet de playdates maar in de eerste vakantieweek. Het bed is BFF van de leerkracht.

2. Wijn please!

Het begint al op vrijdagmiddag voor de vakantie als de kinderen de deur uit zijn. De (alcoholische) drankjes komen op tafel en de leerkrachten gaan eens lekker los. Het feest eindigt altijd met een dansje van de directeur op de leerlingtafel. ;).

3. Vergeten dat anderen moeten werken

In de meivakantie zijn de meesten twee en in de zomervakantie vijf weken vrij. Heerlijk! Maar waarom kunnen ze niet afspreken met de partner, buurvrouw, vriendin en moeder? O ja, die werken nog wel…

4. Op vakantie

Leerkrachten zijn net mensen. Ook zij boeken wel eens een vakantie. In die loeidure maanden ja, als iedereen op vakantie gaat…

5. Boeken lezen

Er ligt meestal een stapel van zo’n tien boeken te wachten op de leerkracht om eindelijk eens open geslagen te worden. Ja, tijd! Geen correctiepen, geen observatielijsten invullen, maar fijn tijd om te lezen. Love it!

6. Kinderen vermijden

Tuurlijk, eigen kinderen zijn oké. Maar de kinderen van de klas worden vermeden. Niets zo gênant als op de duikplank in je bikini (met wat extra lovehandles) te staan en dat er net een leerling voorbij komt als je op je charmants naar beneden klettert.

7. Goh, rotte appel in de schooltas?

De leerkrachtentas wordt bij het begin van de vakantie in de hoek gesmeten om er aan het einde pas weer uit te komen. Met als gevolg: papieren die aan elkaar plakken met snoeppapiertjes ertussen, rotte appels en schoolwerk wat toch echt nog af moest in de vakantie.

8. Non stop tv kijken

Had ik al gezegd dat leerkrachten meer tijd hadden in de vakantie? De tv, met het liefst Netflix erop, gaat non stop aan. Zeker bij slecht weer wordt serie na serie afgekeken. Wist je dat de Gillmore Girls weer terug komen? En de remake van Full House staat er ook al op. Ik zeg: hoe fouter hoe beter!

9. Verstand op nul

Je hebt geluk als de leerkracht er nog wat zinnigs uit krijgt in de vakantie. Meestal verdwijnt de kennis ook als de leerkrachtknop wordt uitgezet. Als nummer 1 van dut lijstje afgerond is, komt er weer wat meer uit dan: BLUH!

10. Naar school gaan

Misschien een keertje dan. Om te checken of de plantjes er nog wel goed bij zijn. Om vergeten correctiewerk op te halen. Of omdat de vloer in de was moest en de tafels en stoelen allemaal weer terug gezet moeten worden.

11. Corrigeren

Als leerkrachten tijdelijk niets te corrigeren hebben, want geen leerlingen, komt er een correctiedrang naar boven die op de familie gebotvierd wordt. ‘Zit stil!’ ‘Netjes eten met mes en vork!’ En o wee als je een taalfout maakt, berg je maar!

12. Plannen maken

Leerkrachten bedenken altijd hoe ze het nog beter willen doen de komende tijd. Kritikaster ten top, vooral op zichzelf. Ook leuke plannetjes worden gesmeed. Bijvoorbeeld welke collega er het eerst vies wordt gemaakt op de modderdag. Of welke collega er op het eerste feestje dronken wordt gevoerd.

13. Tegenzin hebben

Leerkrachten zijn net mensen, heus. Ook zij hebben na de vakantie geen zin om te beginnen.

14. Enthousiast worden

Leerkrachten worden weer helemaal enthousiast als ze denken aan alle mooie dingen die ze weer mogen doen met de kinderen en die lieve snoetjes voor zich zien. ‘Is de vakantie al voorbij?’

Wat doe jij in de vakantie? 

Meer humor

12 KEER WAAROM LEERKRACHTEN GEWELDIG ZIJN

WAT JE NOOIT DACHT TE ZEGGEN ALS LEERKRACHT

TIEN SERIEUZE LEERKRACHT ZIEKTES

JE WEET DAT JE OUDER LEERKRACHT IS ALS…

10 KEER WAAROM JE EEN LERAAR ONDER JE VRIENDEN MOET HEBBEN

15 TYPES LEERKRACHTEN DIE WE ALLEMAAL KENNEN

15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

20 DINGEN DIE LEERKRACHTEN GRAAG EENS ZOUDEN ZEGGEN

10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN