Wat rijmt er op stoep...?

Wat rijmt er op stoep…? winactie

Win het grappige prentenboek Wat rijmt er op stoep…? van Harmen van Straaten. Een boek waar kleuters geheid om moeten lachen én waarmee je het rijmen oefent.

Wat rijmt er op stoep…?

In het grappige avonturenboek wil Thomas een rijmpje maken bij het cadeautje voor zijn oma. Hij oefent op straat en ziet dan iets liggen. Hij vraagt zich ineens af: Wat rijmt er op stoep…? Als je de bladzijde omslaat blijkt er iets heel anders te liggen dan je dacht en dan wat de kleuter heeft gezegd. Zo is het hele boek opgebouwd. Op de rechterbladzijde het begin van een rijm, op de linkerbladzijde de rijm van de vorige bladzijde afgemaakt.

Er ontstaat een kettingreactie van mensen waarbij iets fout gaat. Je denkt telkens met een woord dat je niet altijd mag zeggen ;), maar het blijkt steeds iets anders te zijn dat rijmt.

Wat rijmt er op stoep...? winactie

Wat vind ik?

Boeken met poep en pies zijn altijd grappig voor kleuters! Ik vind het heel slim bedacht dat het in een rijmboek is gegoten. Rijmen is een onderdeel van het fonemisch bewustzijn bij kleuters en helpt dus mee aan het leren lezen in groep 3. (Al blijkt uit onderzoek dat ze vooral moeten leren om woorden op te delen in fonemen).

Onze eigen kleuter vond het heerlijk om te rijmen en dan vooral om de gekke woorden te zeggen. Hij snapte niet helemaal dat het verhaal verder ging met de andere rijmwoorden. Ik denk dat hij dat wel door krijgt bij vaker lezen. In de auto begon hij zelf rijmpjes te maken met poep en pies erin, we hebben er allemaal hard om gelachen.

Win

Van de uitgever, Leopold, mag ik twee exemplaren van het boek Wat rijmt er op stoep…? weggeven. Zet hieronder een reactie voor wie en waarom je mee doet. Maandag 13 mei mail ik de winnaars.