Waterspeelgoed als het heet is

Waterspeelgoed als het heet is

Het is zomer! Ik zet allerlei leuk (educatief) waterspeelgoed op een rij om buiten mee te spelen als het heet weer is. Voor verschillende budgetten.

Waterspeelgoed als het heet is

Ik bedacht ook allerlei activiteiten die je zelf kunt doen als het warm weer is.

Water splash ballen

Waterspeelgoed

Waterballonnen zijn natuurlijk altijd een hit! Maar wel erg belastend voor het milieu met al dat plastic. Ze zijn ook slecht leverbaar. Wist je dat de Hema speciale splash ballen heeft? Het effect is hetzelfde als bij waterballonnen, ze zuigen zich vol water. Je kunt ze steeds opnieuw gebruiken, wel even goed op laten drogen voordat je ze opruimt. Bekijk de ballen hier.

Sproeiers

sproeier kind

Onze kinderen vinden het geweldig om onder de sproeier voor planten door te rennen. Je hoeft het maar even aan te zetten, je sproeit meteen de planten en verbruikt zo niet teveel water. Maar er zijn ook leuke watersproeiers speciaal voor kinderen. Bijvoorbeeld deze zonnebloem sproeier of deze octopus die lijkt op de sproeier op de foto, ook leuk voor als er vriendjes komen spelen. Extra handig dat het niet zoveel water in één keer pompt. Of wat dacht je van deze watermat, ook handig voor kleine kinderen.

Waterbaan

Ik vind Aquaplay ook helemaal tof als waterspeelgoed. Ooit zag ik een school met deze stukken. Je kunt ze zelf aan elkaar bouwen of alvast opbouwen om lekker mee te spelen. Je hebt maar weinig water nodig om er bijvoorbeeld bootjes in te laten varen. Het gaat ook jaren mee. Bekijk hier een basisset. En hier een geweldige set met een waterpretpark. De waterbaan van Playmobil lijkt erop, deze, en is ook erg leuk om mee te spelen! Wij hebben thuis het aquarium en ook die doet het goed met warm weer.

Waterpistool

Waterpistool

Ook zo simpel, maar het blijft leuk, waterpistolen! Wel slim om er één van goede kwaliteit te kopen zodat het niet zo snel kapot gaat, zoals deze. Je kunt tegenwoordig ook steeds vaker waterpistolen van foam kopen, zoals deze, gaan ook een tijdje mee.

Wat is jouw tip voor waterspeelgoed? 

Er staan affiliate links in dit blog.