We hebben er een geitje bij uit zwerven

We hebben er een geitje bij! van auteur Marjet Huiberts en illustrator Iris Deppe is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016. Speciaal hiervoor werken Gottmer Kinderboeken, KinderboerderijenActief.nl en Kinderzwerfboek tijdens De Nationale Voorleesdagen samen. 

Gottmer Kinderboeken stuurt We hebben er een geitje bij! uit zwerven via kinderboerderijen we hebben er een geitje bij

We hebben er een geitje bij

We hebben er een geitje bij is het prentenboek van het jaar 2016. Een heerlijk voorleesboek voor peuters (maar kleuters kunnen er ook nog van genieten).

Kinderboerderijen

De Nederlandse kinderboerderijen worden jaarlijks ruim 25 miljoen keer bezocht. Gottmer heeft samen met KinderboerderijenActief.nl bijna alle kinderboerderijen in Nederland benaderd om actief deel te nemen aan de Nationale Voorleesdagen 2016. Bij een groot deel van de boerderijen wordt voorgelezen uit het boek We hebben er een geitje bij!

Kinderzwerfboek

Bijna 150 kinderboerderijen zijn verbonden aan Kinderzwerfboek en hebben een eigen station vol zwerfboeken op de boerderij. Gottmer Kinderboeken stelt voor ieder station een exemplaar van We hebben er een geitje bij! ter beschikking om uit zwerven te sturen.

Winnen

Het zwerfboek van We hebben er een geitje bij dat binnen 2 maanden de langste zwerftocht heeft afgelegd is de winnaar, en dat levert een leuke prijs op voor de kinderboerderij waar het boek gestart is.

Activiteiten

Vanmiddag (woensdag 27 januari om 15.00 uur) organiseren de drie partijen gezamenlijk, en op initiatief van Speelboerderij Elsenhove, een voorleesactiviteit bij Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Hierbij zal presentatrice Nicolette Kluijver aanwezig zijn om het Prentenboek van het Jaar 2016 voor te lezen én het eerste zwerfboekexemplaar van We hebben er een geitje bij! in het Kinderzwerfboek-station te plaatsen.

Alle overige activiteiten voor de voorleesdagen op de kinderboerderijen kun je bekijken op de site van KinderboerderijenActief.

De Nationale Voorleesdagen 2016 worden georganiseerd door Stichting CPNB en vinden plaats van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari 2016.

Nog meer voorleesdagen tips?