Bron: Farmcamps.nl

Weekendje weg met kinderen

Het wordt mooi weer! Tijd om erop uit te gaan. Natuurlijk, een weekendje weg met kinderen is vooral om te ontspannen. Maar er zijn ook zeker leuke plekken waar je op een speelse manier kunt ontdekken en leren. 

Weekendje weg met kinderen

1. Farmcamps 

Bron: Farmcamps.nl
Bron: Farmcamps.nl

Bij Farmcamps logeer je bij de boer, maar heb je ook een beetje luxe met de mooie Safari- of Lodgetenten. Voor het verblijf krijgen de kinderen een boerenpaspoort met allerlei leerzame opdrachten op de boerderij. Ook geeft de boer of boerin een rondleiding op de boerderij en zijn er speciale speelplekken, zoals de water pret weide en de tractor banden klimtoren.

2. Efteling hotel

Bron: Efteling.com
Bron: Efteling.com

Natuurlijk, het Efteling hotel mag in dit lijstje niet ontbreken. Speciaal gericht op kinderen met bijvoorbeeld kamers in een sprookjes thema en inclusief toegang tot het park. In het hotel zelf zijn ook leuke voorzieningen voor kinderen, zoals het speelkasteel, je kunt gebruik maken van het badhuys van vakantiepark Efteling Bosrijk en je kunt Efteling bewoners ontmoeten in het hotel.

3. Sprookjescamping

Bron: Sprookjescamping.nl
Bron: Sprookjescamping.nl

De Sprookjescamping is een vijf sterren camping en gaat 15 april weer open. Je kunt er met je eigen tent of caravan staan, maar er zijn ook huurmogelijkheden zoals een chalet, een mobile home, ingerichte tent of trekkershut huren. Wij gaan binnenkort een weekend overnachten in een toercaravan.
Elke dag is er animatie en volop activiteiten zoals knutselen en theater, ook in het laagseizoen. Er zijn veel speeltuintjes op het terrein en waterspeelparadijzen voor warm weer.

4. De Bongerd

Bron: Bongerd.nl
Bron: Bongerd.nl

De Bongerd in Noord-Holland is een campingpark gericht op kinderen met ook vijf sterren. Er is een openluchtzwembad, een zwem-speelvijver en tijdens het verblijf kun je gratis met de kinderen naar De Holle Bolle Boom (op hetzelfde park), met een binnenspeeltuin, een waterspeeltuin en buiten een fonteinplein.
Je kunt met je eigen tent of caravan komen of een Lodge of Studio huren. In basisschoolvakanties is er een recreatieprogramma.

5. BoerenBed

Boerenbed.nl
Boerenbed.nl

Bij het BoerenBed kun je clamperen (er zijn zelfs tenten met hot tub) bij de boer. Je maakt kennis met het boerenbedrijf en leer je van alles over het boerenleven. Er worden in vakanties en rondom feestdagen vaak leuke activiteiten georganiseerd, zoals een yoga weekend.

6. Bed and breakfast De Bedstee

Bron: bedenbreakfastdebedstee.nl
Bron: bedenbreakfastdebedstee.nl

Je kunt ook denken aan een Bed and Breakfast met kinderen. Bijvoorbeeld bij De Bedstee met een speeltuin, een manege en veel leuke activiteiten in de buurt.

7. Sterrenkubus

Bron: Bossem.nl
Bron: Bossem.nl

Op Erfgoed Bossem kun je overnachten in een sterrenkubus. Een klein huisje, voorzien van alle gemakken. Het is net of je in de natuur slaapt. Met natuurlijk een telescoop om naar de sterren te kunnen kijken.

8. Controversy Tram Inn

Controversy Tram Inn
Bron: Controversy.nl

Hoe tof is dat?! Je kunt slapen in een tram, een trein of een ufo! Het kan bij Controversy Tramm Inn. In de trein is zelfs een jacuzzi aanwezig.

Ken jij een leuk weekendje weg met kinderen? Zet hem hieronder in een reactie.