Weekendje weg naar De Sprookjescamping (met vlog)

Afgelopen weekend mochten we naar De Sprookjescamping in Rheeze. Het was even rijden met de auto (we wonen in het midden van het land), maar we hebben een heerlijk weekend gehad. Wat een leuke camping! Kijk je mee? 

De camping

Huh? Een camping met sprookjes? Ja! En echt fantastisch voor kinderen. En hoe cliché ook, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij het? Juist! Ook naar je zin. Ik schreef al een blog over de camping zelf. En nu mochten we er dan ook zelf een kijkje nemen.

De caravan

Caravan De Sprookjescamping

We verbleven in een ingerichte toercaravan. Superhandig, want het enige dat we mee moesten nemen waren handdoeken (en kleren natuurlijk ;)). Toch kamperen, maar wel met wat meer comfort dan je eigen tentje. Twee kraantjes en een toilet, heel fijn voor ‘s nachts vooral. Hoef je niet in het donker op zoek naar de wc. Het was wel wat klein, maar de voortent weer lekker ruim, dus prima voor een gezin. Ik vlogde het weekend met een rondleiding in de caravan:

Het animatieprogramma

Wat een leuk en supervol programma was er op camping! Voorstellingen, disco, spelletjes, knutselen, bijna elk moment van de dag was er wel wat te doen. We hadden lang geen tijd om alles te doen, maar ik kan me voorstellen dat je meer meepakt als je er een week op vakantie bent. In het filmpje zie je ook meer van het animatie team.

Voorstelling

De hele voorstelling heeft ons zoontje met open mond bij mij op schoot gezeten. Af en toe riep hij: ‘Waar is pi-jaat nou?’ Want de Botterbaas was zijn favoriet.

De Botterbaas Sprookjescamping

Na de voorstelling kon je met de typetjes op de foto en een handtekening krijgen. Onze peuter vond op de foto gaan te eng (met alle figuren trouwens), maar een handje kon er wel vanaf.

Eten en drinken

Restaurant Sprookjescamping

Eet- en drinkgelegenheden zijn er ook genoeg. In de snackbar, bij de fantastische waterspeeltuin, kun je friet, pizza en pannenkoeken bestellen. En in het restaurant is een speciaal kinderbuffet waar je een euro betaald per leeftijd. Wij betaalden maar 2 euro dus, zo fijn! Ondertussen genoten wij van een pannenkoek en pizza die je daar ook hebt. Je kunt ook al la carte eten. En ook daar kwam een sprookjesfiguur langs om met de kinderen te kletsen.

Ontbijtmand Sprookjescamping

Voor het ontbijt kun je een goed gevulde ontbijtmand bestellen voor €19,- per gezin. En jawel, die wordt gebracht door een sprookjesfiguur, Merel Mensbloem in ons geval. Je bent meteen klaar met broodjes, beleg en drinken en het is echt genoeg.

Ik vind het een aanrader, ik had wel langer willen blijven. Zeker met dit mooie weer! 

Boek je vakantie bij De Sprookjescamping.