Weekoverzicht 15: werken, wandelen en Koningsdag

Weekoverzicht 15: werken, wandelen en Koningsdag

Het is vakantie en dus is onze kleuter meer thuis. Ik probeer zoveel mogelijk in de avond te werken. En zo lukte het dus toch om deze avond nog een weekoverzicht van afgelopen week online te zetten. Een week met veel werken achter de laptop, nieuwe gadgets, wandelen en natuurlijk Koningsdag! Je leest het in weekoverzicht 15. 

Maandag 23 april

Een gewone schooldag, dus had ik weer de kans om lekker te werken thuis. We lezen ook steeds meer voor aan onze dochter, vindt ze ook zeker fijn, helemaal als we het afsluiten met wat liedjes :). Ik weet niet hoe ik zo belachelijk bruin ben geworden op die foto. Misschien heb ik per ongeluk aan de instellingen van m’n iPhone gezeten? Ik ben niet zo bruin iig haha. In de middag haalde ik onze kleuter lopend uit school op, maar dat vindt hij best vermoeiend. Is het ook wel na zo’n lange schooldag natuurlijk. Hij mocht onderweg even spelen, maar we moesten al snel naar huis om onze tanden te poetsen. We werden bij de tandarts verwacht! We waren snel klaar, want we hadden niets en de kleuter durfde voor het eerst alleen in de grote stoel. Ik leidde hem af met de te grappige plaat op het plafond met allemaal snoepjes. No problemo!

In onze straat is weer een lief vriendinnetje geboren, leuk voor onze dochter, dus deed ik daar eens een niet-echt-geboortekaartje door de bus. Ik ben echt nog steeds dol op Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp en natuurlijk Floddertje. Dat was mijn allereerste rol toen ik zelf een kleutertje was <3.

Dinsdag 24 april 

De dag dat onze dochter vier maanden werd. Vier maanden, het gaat echt zo snel! Maar heel leuk dat ze ook steeds meer kan en reageert.

Ik probeer elke dag een stuk te wandelen, dit gaat me aan het begin van de week een stuk beter af dan aan het einde, maar dat komt ook omdat onze kleuter dan meer thuis is. Aan het begin van de week haal ik die 10.000 stappen naast een sportsessie om de dag makkelijk.

Na de schooldag reden we meteen naar de stad, want ik moest een pasfoto laten maken van onze dochter voor haar paspoort. We gaan eind mei op vakantie, dus ben ik er op tijd bij.

We dronken wat bij de Hema en ik ging nog op zoek naar een leuke zomerjas voor mij en voor de kleuter, maar helaas niets gevonden… Als je nog een tip hebt?

Woensdag 25 april

Een fijne lange werkdag, want mijn ouders halen onze kleuter altijd op in de middag en dan kan hij daar heerlijk de hele middag spelen. Onze dochter slaapt meestal wel een paar uur achter elkaar, dus kan ik aardig wat werk verzetten. Dat was bij onze eerste wel anders, dus ik geniet er volop van! Natuurlijk ging ik ook nog sporten in huis en wandelen. Ik woon tussen al het bloesem, zo mooi om te zien. Jammer dat het meestal maar van korte duur is.

Sinds deze dag kan onze dochter speeltjes ook echt vast pakken! We hebben nu dus de stang aan de Newborn set van Stokke bevestigd en hangen hier steeds een speeltje aan. Leuk dat ze het vindt!

Lees ook: SPELEN AAN TAFEL, GOED VOOR DE ONTWIKKELING

Donderdag 26 april

De nachten waren tot en met deze dag aardig beroerd, veel wakker ‘s nachts, dus weinig slaap voor mij. Maar op het consultatiebureau, waar we deze dag heen moesten, kwamen we erachter dat het misschien wel door de jeuk kwam. Ze heeft aardig last van eczeem, dus belde ik meteen de huisarts voor een afspraak. We konden pas maandag terecht, want Koningsdag… Op het consultatiebureau werd ze weer helemaal goedgekeurd. Ze was een kilo aangekomen en maar 1 cm gegroeid ten opzicht van vorige maand. Maar ik ben ook nogal klein, dus geen reden tot zorg. Ze stopt alles in de kilo’s, net als haar moeder haha. Ze heeft wat meer mijn bouw denk ik, met stevige benen en onze zoon de slanke bouw van mijn man. Ik vind het wel fijn die lekkere spekbeentjes ;).

Het was ook onze trouwdag, we zijn al vijf jaar gelukkig getrouwd! Maar eerst moest er ook nog wat gewerkt worden.

Ik heb de nieuwe iPad gekocht met 128 GB zodat ik voorlopig goed vooruit kan. Deze iPad is nu een stuk goedkoper, zodat het een betere prijs voor het onderwijs heeft. Nu ik een kleuter thuis heb, is het me weer duidelijk hoe veel je ermee kan en hoe gebruiksvriendelijk het is. Ik pakte er meteen de Osmo spellen bij, wat is dat toch leuk zeg! Onze kleuter vond de Tangram (nog) niet zoveel aan, maar met de cijfers heeft hij toch even gespeeld. Favoriet zijn nu de spellen van Toca Boca die regelmatig gratis te downloaden zijn. Gelukkig bewaarde Apple al mijn aankopen, dus er staan al weer heel wat (educatieve) spellen op.

Lees ook: LEREN PROGRAMMEREN MET OSMO CODING

In de avond ging ik voor het eerst weer een avondje uit en pasten mijn ouders op. Heerlijk om er even uit te zijn en een betere reden dan je trouwdag is er niet toch? We genoten van het Indonesisch eten waar we voor kozen. Ook toepasselijk omdat onze huwelijksreis naar Bali was, daar denk ik nog vaak met veel plezier aan terug, het was mijn mooiste reis ooit.

Vrijdag 27 april

Koningsdag natuurlijk! Ik besloot het feest bij mijn ouders in het dorp te vieren. Ook omdat mijn man er altijd gewoon een werkdag van maakt. Onze kleuter vond het even spannend, maar deed later de spelletjes heel goed en genoot.

We bleven even in het dorp, maar bleven de rest van de dag in het huis van mijn ouders. Ik deed zelfs even een dutje na al die beroerde nachten, heerlijk. Het zonnetje scheen aan het einde van de dag, ook fijn om nog even mee te pikken. We bleven daar eten, een lekker keuteldagje dus eigenlijk, goed begin van de meivakantie.

Zaterdag 28 april

Onze dochter stopte vanaf deze dag nu ook echt alles wat ze te pakken krijgt in haar mond, inclusief mijn haar als ze de kans krijgt ;).Ze kan haar handen steeds beter gebruiken, dus trekt ze ook harder aan het speelgoed. Alles wordt onderzocht met haar mond wat onze kleuter echt hilarisch vindt.

We ruimden de zolder op wat hard nodig was. Het speelgoed voor onze baby haalde ik tevoorschijn en de eerste kleertjes ruimde ik weer op :(. Ik heb aardig wat zakken staan met wat ik wil verkopen, maar ik durf het nog niet aan ;).

Eind van de middag had ik een afspraak staan bij de schoonheidsspecialiste, schoonheidssalon La vie. Die stond al een tijd in de agenda, ze  heeft het druk, zeker nu ze een nieuwe praktijk heeft. Maar ze is dan ook echt heel fijn! Ik doe altijd een uitgebreide behandeling van 90 minuten met wenkbrauwen, onzuiverheden weghalen, maar ook een hoofd-, hals- en voetmassage. Echt een van mijn manieren om te ontspannen.

Lees ook: MIJN TOP 10 OM TE ONTSPANNEN

Zondag 29 april

We zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe keuken, dus vertrokken we naar de meubelboulevard om eens rond te kijken. Het was er verrassend rustig, waarschijnlijk door de Formule 1.

Onze kleuter ontdekte dat hij foto’s kon maken op de iPad die ook meteen op mijn iPhone komen te staan. Dikke pret, dus heb ik straks vast tig foto’s op mijn telefoon staan ;).

Op naar de eerste meivakantieweek!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren