weekoverzicht

Het tweede weekoverzicht, met daarin het denkproces van een van mijn kleuters, de Pyramide van Austerlitz, paasontbijt in de klas en Natuurkwartier Nieuwegein. 

Weekoverzicht #2

Maandag

garage

De maandag was weer een fijn dagje met de kinderen. Ik werd geobserveerd en voor het eerst heb ik er me niet druk om gemaakt, daar was ik best een beetje trots op.

Lees ook: KUN JE ALS LEERKRACHT EEN TRUCJE NADOEN?

Ik vroeg een aantal kinderen tijdens de werkles wat ze gingen bouwen van de Kapla. Zo leer ik ze nadenken over wat ze doen en daag ik ze uit om een plan te maken. Een jongen bedacht dat hij een bowlingbaan ging maken. Hij was er nog niet zo over uit hoe hij dat ging aanpakken. Daar was ik ook wel heel nieuwsgierig naar. Na de werkles kwam hij naar me toe. ‘Juf, wil je een foto maken van mijn garage? Het is toch geen bowlingbaan geworden. J. zei dat hij een garage ging maken en dat leek me ook wel een goed idee.’ Er was nagedacht, een ander plan getrokken en er werd nog even op terug gekomen, prachtig.

Dinsdag

Pyramide van Austerlitz

Op dinsdag, mijn vrije dag, was het prachtig weer en besloot ik met onze peuter naar de Pyramide van Austerlitz  te gaan. Ik kwam daar als kind ook altijd heel graag. Ze onderhouden de speelgoed en minikermis heel goed. Ik sprak de jongen bij de draaimolen. Hij vertelde me welke onderdelen van de draaimolen pas nog gespoten waren. Het ziet er ook allemaal goed uit, dus hier gaan we zeker vaker heen. Voor de speeltoestellen in het lunapark betaal je met muntjes, die overigens niet duur zijn, de speeltuin is gratis.

Lees ook: WEEKOVERZICHT #1

Woensdag

Contract tekenen

Woensdag was weer mijn thuiswerkdag. Ik beantwoorde veel mail en typte blogs. Ook zette ik deze foto online waar ik veel reacties op kreeg. Ik tekende hier mijn eerste boekcontract. Samen met mijn man, Jozua Douglas, schrijf ik een boek in de Willewete serie: Naar school. Daar weet ik natuurlijk van alles van ;). De illustraties worden gemaakt door Hiky Helmantel.  Zo tof om zo’n kans te krijgen!

Donderdag

Paasontbijt

Donderdag was de dag van het paasontbijt in de klas. Ik ben altijd vroeg op school, dus had ik nog even de tijd om  alles mooi aan te kleden. Ik ronselde wat tafelkleden bij mijn lieve gangcollega’s en versierde de boel met wat paastakken. Het staat nog niet op deze foto, maar ik had zelfs nog tijd om wat hangers erin te doen. Ik was er klaar voor ;).

Paasontbijt

En wat hadden de kinderen hun best gedaan op de paasdozen met de ontbijtjes erin! Zoals je op de foto kunt zien hebben ze vooral zelf veel geknutseld, zo leuk om te zien! De ouders zorgden voor de versieringen en ze zijn zelf aan de slag gegaan. Wat een prachtige creaties hadden ze gemaakt, ik ben apetrots! Natuurlijk namen ze allemaal hun eigen doos mee naar huis aan het eind van de dag. Over de rest van de dag kan ik niet veel vertellen, vanwege meelezende ouders. Moederdag komt eraan… ;) Maar ik kan je in ieder geval zeggen dat er nog keihard geknutseld is.

Vrijdag

Natuurkwartier Nieuwegein

Goede vrijdag, dus een extra dagje vrij, heerlijk! Onze peuter zag de foto’s van het BloteVoetenPark in Brunssum en had het er al dagen over dat hij dat ook wilde.

Lees ook: UITJES VOOR KINDEREN IN PARKSTAD ZUID-LIMBURG

Ik vond een kleinschalig blotevoetenpad een stuk dichterbij, Natuurkwartier Nieuwegein. Met kinderboerderij en speeltuin, daar konden we ons wel een paar uur vermaken dus.

Blotevoetenpad

Het was aardig frisjes buiten, dus ik denk dat we een kwartiertje hebben rondgelopen. We liepen over zacht gras, zand, boomstronken, boomschors, steentjes en notendopjes. Onze peuter vond het heel speciaal. Hij wilde niet over de steentjes lopen, dat prikte te veel ;).

Na het pad kon hij nog heerlijk in de speeltuin spelen. Hij is wel tien keer van de hoge glijbaan gegaan. We maakten nog live een geboorte van een lammetje mee, maar helaas wilde onze zoon enkel spelen.

Theehuis Rhijnauwen

In de middag aten we een pannenkoek bij Theehuis Rhijnauwen. Daar kwam ik ook vaak als kind, zo leuk om deze activiteiten nu ook met mijn eigen kind te kunnen doen. Je hebt daar een prachtige tuin aan het water, waar je ook kunt kanoën. Het was met recht een heerlijke vrije vrijdag.

Zaterdag

Op zaterdag nam ik even de tijd voor mezelf bij de schoonheidsspecialiste. Dit probeer ik rond elke schoolvakantie te doen. Ontspannen, maar ook mijn huid weer mooi maken, ik houd ervan.

Lees ook: MIJN TOP 10 OM TE ONTSPANNEN

Omdat we vrijdag zo’n lekker vrij dagje hadden, moest ik nu toch maar het huis aan kant maken.

Zandbak

Mijn man zorgde er samen met ons zoontje voor dat de zandbak in orde gemaakt werd. Naar de bouwmarkt voor een zijl eronder en zand. Hij staat in een handig hoekje in onze achtertuin, de peuter is er heel blij mee. Er komt later nog een blog over deze zandbak.

Cakejes bakken

In de middag bakten we samen cakejes voor de paalbrunch met de familie.

Zondag

Vandaag was mijn uitslaapdag, maar helaas kon ik niet meer slapen. Dus schreef ik maar vast dit weekoverzicht voordat we naar de familie gaan. En nu moet ik er maar eens uit, want ik moet paaseieren verstoppen :).

Fijn Pasen!