Weekoverzicht 20: drukke week met veel afspraken

De week begon enorm warm, gelukkig werd het steeds ietsje koeler. Ik had veel (zakelijke) afspraken, zoals het Blogger by nature event, maar die waren ook heel leuk! Nog een verjaardag op zondag, een druk weekje dus. Weekoverzicht 20: drukke week met veel afspraken

 

Maandag 28 mei

Na zondag toch wel een van de warmste dagen van de week. Onze dochter ging voor het eerst wennen bij de gastouder, twee uurtjes. En die zijn zo om! Gelukkig maar, want ik vond het toch even wennen na 5 maanden non-stop de zorg voor onze dochter. Gek om dat over te dragen ineens. Ik had verder geen afspraken nog, dus kon ik lekker doorwerken. Die twee uurtjes waren natuurlijk zo voorbij, maar ze ging thuis ook nog wel even slapen.

Op de foto zie je haar in haar krabpakje, deze kregen we vergoed. Ik merk wel echt dat het helpt. De eczeem gaat er niet door weg, maar ze krabt er een stuk minder aan als ze het pakje aan heeft. Als ik haar luier verschoon en haar beentjes “vrij” zijn, krabt ze meteen. Met krabpakje aan dus niet. Dus ook met de hitte heeft ze het aan gehad, ging toch een stuk beter.

Ik haalde de kleuter lopend op uit school. Hij is dan moe en wil maar wat graag in de drager. Ik droop dus, wat een hitte!

We sloten de dag af met een goede salade, wel zo fijn met het warme weer.

Dinsdag 29 mei

Weer zo’n warme dag. Ik ging eerst op kraambezoek bij een van mijn schoolcollega’s. Leuk hoor, baby’tjes vergelijken. Ze lagen heerlijk samen in de box, maar ik zet de kinderen er niet frontaal op, dus helaas geen foto. Ze wilde thuis niet echt slapen, in de drager wel. Tuurlijk, zo’n drager is natuurlijk ook veel koeler dan je eigen bedje ;).

Ik haalde de kleuter weer dragend op en was echt flink gaar gekookt, snel onder de douche dan maar na thuiskomst.

Ik heb allebei onze kinderen aangemeld voor Oerrr en we kregen nu de welkomstcadeautjes thuis gestuurd. Onze kleuter ging meteen aan de slag met zijn doos en wilde er ineens ook allerlei figuurtjes op tekenen, heel leuk! Onze dochter kreeg een boompje dat we kunnen planten, we horen nog wanneer we die mogen ophalen.

Woensdag 30 mei

Woensdag had ik een persevent in Blijdorp, Rotterdam.  Ik reed erheen met mijn meiske, want kinderen mochten mee. Het was namelijk van Siblu villages, toffe stacaravans in Frankrijk. Ze vertelden over het bedrijf, stacaravans en de luxe parken terwijl een aantal bloggers, vloggers en ik genoten van een high tea brunch. Helaas lukt het ons dit jaar niet om te gaan, we zitten aan de schoolvakantie vast natuurlijk, maar wellicht volgend seizoen? Wel heel leuk om Kelly Caresse en haar man eens “in het echt” te ontmoeten en bij te kletsen met Joyce van MamaKletst en Lisette van Lisetteschrijft. Lees haar blogs, echt zo grappig!

Ik ging nog even op bezoek bij Bokito, maar het apendeel was gelukkig leeg ;). Daarna maar weer naar huis, want een baby heeft nog niet zoveel aan de dierentuin en ik had een grote to do list liggen.

Donderdag 31 mei

Ons meiske ging nog eens wennen bij de gastouder, maar nu voor 4 uurtjes. Ging ook weer helemaal goed gelukkig! In de middag was het weer warm, maar gelukkig niet zo tropisch als ervoor. We lazen Rikki aan zee, een nieuw boek dat je hier kunt bestellen. En we deden een poging om slijm te maken, wat compleet mislukte. Daar wil ik nog een filmpje van maken ;).

Vrijdag 1 juni

Onze kleuter was vrij. In de ochtend deden we heerlijk rustig aan. Ik ruimde wat laatste dingetjes op voordat onze schoonmaaksters zouden komen en ondertussen kwamen twee vriendjes van de overkant spelen, hun papa was mee. We kletsten gezellig en daarna ging onze kleuter buitenspelen. Ik heb ‘m de rest van de dag niet meer gezien, want hij was of buiten of bij de overburen binnen aan het spelen tijdens het noodweer. Ondertussen kwam bij ons (na de schoonmaak) een monteur langs voor de wasmachine. Veel geld kwijt en we zijn nog niet echt opgeschoten. Gelukkig kunnen we de machine nog wel gebruiken. Eind van de middag had ik onze kleuter weer terug en liepen we langs de post. Ik redde wat babykikkertjes (moeilijk te zien op de foto) die een lekker plekje midden op de weg hadden gevonden.

Zaterdag 2 juni

Het Blogger by nature event waar ik ontzettend veel geleerd heb over SEO (say what?), DA/PA (again: what?) en hoe je groot kunt worden a la Mamaliefde door de eigenaresse: Linda. Een hoop termen waar ik als blogger wel wat weet van heb en nu nog een stukje beter snap. En natuurlijk is ook mijn droom om zo groot te worden, dus mijn to do list is mega. Maar ik heb zin om te groeien! Daarnaast was het ook heel gezellig om bij te kletsen met, ook weer ;), Lisette, Joyce en verder Linda en Marguerita die mij ook zakelijk helpt. En het was de eerste dag voor mij helemaal alleen weg, zonder gemama en gebaby. Dat vond ik even gek, maar ook wel heel erg fijn. Even “gewoon” Maike. Ik kreeg er volop energie van en kriebels om verder te gaan met mijn site.

Ik ontmoette ook wat bloggers die ik nog niet kende en/of nog nooit had ontmoet, ook erg leuk! En natuurlijk ging ik met een goedgevulde goodiebag naar huis. Overigens zat mijn hoofd voller dan de tas door alle informatie ;).

Goodiebag

Dit is de inhoud van de goodiebag. Wat er precies in zat liet ik op mijn Instagram story zien ;).

En toen ik thuiskwam bakte manlief pannenkoeken en had hij er fruit bij, mjam!

Zondag 3 juni

Zondag vierden we vast de verjaardag van mijn man. Was heel gezellig met alleen familie. Naderhand plofte ik uitgeput op onze tuinbank, het was me het weekje wel… Nog even een spelletje gedaan en natuurlijk alles opgeruimd van de verjaardag. Klaar voor een nieuwe week die iets minder druk is. Maar wel met heel veel werk op mijn lijstje ;).

Lees ook: WEEKOVERZICHT 18 EN 19: SCHOOLWEEKJE EN WEEK VAKANTIE

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren