Weekoverzicht 22: op zoek naar een BSO en vaderdag

Weekoverzicht 22: op zoek naar een BSO en vaderdag

Ik kon weer lekker veel werken deze week. We gingen op zoek naar een BSO voor onze kleuter en het was natuurlijk vaderdag. 

Maandag 11 juni

Maandag bracht ik onze kleuter lopend naar school, kon ik erna onze dochter met de wandelwagen naar de gastouder brengen. Ik had ontzettend veel regeldingen deze dag, zoals facturen maken, dus het vloog om. In de middag ging onze kleuter voor het eerst met een vriendje van school mee. Ik vond het knap dat hij dat nu ook durft. Had ik onze dochter na het ophalen nog even alleen. Toen ze sliep haalde ik onze kleuter weer op, hij had het leuk gehad. Verder werkte ik in de avonduren ook weer hard en sportte ik in de woonkamer, ik ga daardoor wel telkens te laat naar bed, wil ik veranderen.

Dinsdag 12 juni

Onze babydochter kreeg in de ochtend voor het eerst mango, smullen vond ze dat! Ze is ook dol op boekjes, om op te kauwen welteverstaan ;). Gelukkig vindt ze het ook al leuk om de plaatjes te bekijken. In dit huis wordt natuurlijk veel voorgelezen, dat begrijp je wel ;).

Na het ophalen reden we in de bakfiets naar een BSO in de stad. Als ik weer voor de klas sta na de vakantie, zal onze zoon twee dagen in de week daarheen gaan. De BSO van vandaag vond hij een beetje te spannend. Groot en veel grote kinderen.

Woensdag 13 juni

Ik bracht onze kleuter naar school, aap was jarig ;). Dit is de handpop die hoort bij de Vreedzame school en deze les ken ik ook :). Ze hadden zelfs bananensnoepjes van de juf gekregen vertelde onze kleuter. Ik bracht ons dametje door naar oma, werkte thuis wat op de laptop totdat ze weer gebracht werd. En vervolgens sliep ze hier weer veel terwijl de kleuter bij dezelfde oma was. Ik werkte dus ook weer volop. Ik heb veel reviews die ik nog moet doen en daarnaast natuurlijk de leuke gratis content. Zo maakte ik een beginnetje met de nieuwe dagritmekaarten.

Onze dochter is dol op labeltjes, ze stopt deze graag in haar mond. Ik vond deze leuke olifant nog van onze zoon. Hij vond er als baby niet veel aan, maar onze dochter dus wel.

Donderdag 14 juni

In de ochtend zagen we een poster van Boer Boris hangen. Onze kleuter heeft feest in plaats van een schoolreisje, ze hebben dan dus feest rond Boer Boris en dat is nu dus ook het thema. Als ik het goed heb gezien, werken ze vooral rond Boer Boris gaat op vakantie, zodat ze dat er ook bij kunnen pakken. Altijd leuk om te zien met welke thema’s ze bezig zijn!

En ik bereid me al wat voor op de Kinderboekenweek, dus daar zul je binnenkort wel wat reviews over lezen.

Onze dochter viel voor het eerst op het speelkleed in slaap, precies toen we haar broer moesten ophalen van school. We reden weer naar een BSO om te kijken. Deze vond hij wel fijn, minder kinderen in een overzichtelijke, kleine ruimte. Hij had ook meteen aanspraak, dus deze BSO wordt het. Hij vroeg: ‘mag ik hier in de zomervakantie heen?’. Dan weet je dat het goed zit.

Vrijdag 15 juni

Een dagje dat de kleuter weer thuis was en kon uitrusten van school. In de ochtend moest eerst de tekening voor de jarige opa (de volgende dag) afgemaakt. Onze kleuter vindt het nu heerlijk om stickers te plakken. Hij knutselt ook graag met mij, maar verkondigt tegen iedereen dat hij knutselen op school niks aan vindt. Zal wel komen omdat hij het dan moet ;). Onze dochter speelde voor het eerst op het speelkleed van De Kleine Giraf. Ze snapt er nog niet veel van, maar vindt het wel leuk dat er geluidjes en muziekjes uit komen.

Ik bakte een cake die later een soort taart werd met onze kleuter voor het bezoek van die avond. Hij was heerlijk, een recept van de AH. Hij ging dus laat naar bed, want hij wilde nog wel even met zijn oom en tante spelen.

Zaterdag 16 juni

In de ochtend keek onze kleuter Peppa Big en onze dochter kijkt dan automatisch mee. Je wordt ook wel wat makkelijker bij de tweede ;). We zijn rustig op zoek naar een nieuwe keuken, dus mijn man en zoon gingen daar naar kijken terwijl ik naar de stad liep voor een verjaardagscadeau. Ons meiske sliep in de wagen, dus kon ik mooi Pinkpop luisteren.

Bij de verjaardag liep ik even langs het bos, omdat ik hoopte dat onze dochter dan in slaap zou vallen. Nee hoor, maar later toen ik ging zitten met eten wel ;).

We kijken nu het tweede seizoen van 13 reasons why en ik vind het weer heel spannend. Jammer als het afgelopen is, moeten we weer iets nieuws zoeken voor met z’n tweeën.

Zondag 17 juni

Vaderdag vandaag! Ik werd wakker met een heel dik oog en dat kwam niet alleen doordat ons meiske anderhalf uur wakker was ‘s nachts, hallo hooikoorts! Ik heb ook al pilletjes, maar durfde niet een hele te slikken vanwege de borstvoeding, ook al mag het wel. Nu slik ik maar wel een hele, want zo’n oog kijkt vrij lastig.

Onze kleuter zag het luchtkussen festival in een krantje staan. Dat was maar €6,- en heel goed georganiseerd! We konden namelijk parkeren bij de busmaatschappij en werden dan met een bus naar het terrein gebracht. En er stonden echt enorm veel springkussens voor allerlei leeftijden. Daar schreef ik ook een humoristische column over ;). Onze kleuter verbaasde me, hij durfde heel veel! Van megagrote glijbanen af, tot zelfs een aantal meter naar beneden springen. Vond ik zo knap! Al dat geklim en geklauter was ook goed voor zijn spieren. We lieten onze dochter ook op het springkussen “spelen” in het deel voor de jongere kinderen. Machtig vond ze dat.

Een fijne gezin-vaderdag en zo hoort het ook :).

Op naar een nieuwe week met onderzoekjes bij het Kinderkenniscentrum en een gewone schoolweek. 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren