Henschotermeer

Deze week was ik jarig, het was de laatste officiële kraamweek en ik probeerde veel te wandelen tussen de buien door. Weekoverzicht 3. 

Maandag 29 januari

Ik had weer heel wat mail weg te werken. Ook schreef ik nog snel een blogje. Als onze dochter slaapt kan ik het niet laten om wat te werken en te typen. Het bloggen is tenslotte ook nog steeds mijn hobby.

Van Zwijsen kreeg ik een leuke mok van hun methodes Schatkist en Veilig leren lezen opgestuurd. Jozua kwam met een cadeautje van Kinderboekwinkel Utrecht thuis: een heel mooi handbedrukt shirtje door Annette Fienieg.

Ik heb het eerste deel, Voor jou, van Jojo Moyes uit, dus ik lees nu het vervolg: Een leven na jou.

Helaas regende het de hele dag, maar ik wilde er wel graag even uit. Ik besloot onze dochter lid te maken van de bibliotheek. Je krijgt dan een leuk koffertje van Boekstart met in ons geval twee boekjes erin. Ik leende natuurlijk ook meteen wat babyboeken.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS AAN HET LEZEN KRIJGT. TIPS PER LEEFTIJDSCATEGORIE

Dinsdag 30 januari

babyboekje lezen

Na het voeden was het tijd om een van de babyboekjes te proberen. Ook al ziet ze nog niet zoveel, ze keek toch af en toe naar de plaatjes met veel contrast. Gewoon alvast proberen te lezen ;). Verder schreef ik een aantal blogs.

Sourcy water en wandelen

De zon scheen, dus ik besloot een grote wandeling te maken. Ik nam een pakje Sourcy water met appelsmaak mee. Die had ik net ontvangen en is een nieuwe smaak. Onze peuter vindt het lekker en ik vind het ook niet verkeerd.

Lees ook: EERSTE WEEKOVERZICHT

Woensdag 31 januari

In de ochtend ruimde ik de woonkamer op. Wat een zooi kun je hebben met twee kinderen! Ik hing de knutsels van onze peuter op en maakte er een voorleesdagen-deur van. Ik vind het leuk om de spelende thema’s ook in huis te brengen. De grote poster nam ik mee van de bibliotheek.

Ik schreef nog een blog, maar besteedde de middag vooral aan het in bad doen van onze dochter en het huis poetsen. Ik kreeg een online cursus babymassage om te reviewen. Ik begon met de eerste les, erg leuk om te doen! Als ik meer lessen heb gedaan, volgt een uitgebreide review.

Lees ook: WEEKOVERZICHT 2

Donderdag 1 februari

Mijn verjaardag! Ik ben 33 jaar geworden… In de ochtend werd er voor me gezongen en kreeg ik de Fitbit charge 2 van Jozua waar ik heel blij mee ben! Ik deed rustig aan in de ochtend en stelde de Fitbit in. Ik had nog niet het hele huis schoon, dus dat maakte ik nog even af. Na de peuterspeelzaal gingen we high teaen voor de lunch als gezin. Ik koos voor de Kersenhut in Cothen, lekker dichtbij. Het was heerlijk en echt een gezellige plek zo tussen de boomgaarden. Aanrader als je eens hier in de buurt bent.

De peuter maakte een mooie knutsel voor me op de peuterspeelzaal. In de middag dronken we samen warme chocomel en kleurden we met toverstiften van Crayola. Ik sloot de dag af met Ben and Jerry’s ice, jam!

Vrijdag 2 februari

Ik wilde graag taarten maken voor mijn kleine verjaardagsfeestje van zaterdag. Ik haalde eerst de gratis tompouce van de Hema op met onze peuter en natuurlijk onze dochter. We deden nog een rondje door de winkel waarbij ik het niet kon laten alvast wat voorjaar/paas spullen te kopen, zoals stickers. Daarna op naar de supermarkt, want ik had nogal wat nodig. Samen met de peuter maakte ik de cheesecake met brownie uit het boek Cheesecakes van Barko .  Die kreeg ik vorig jaar al op mijn verjaardag, maar had ik nog nooit iets mee gedaan. Het was een aardig werk, dus we waren de hele middag zoet. Tussendoor speelde de peuter wat met zijn Duplo.

Zaterdag 3 februari

In de ochtend maakte ik de twee taarten af. De monchou taart is een recept van de AH. Heel makkelijk en altijd een succes. Al snel kwam de eerste visite. Ik nodigde alleen familie uit, even een rustig feestje met een pasgeboren baby. Ik kreeg @ritualscosmeticsnl bonnen en geurstokjes, een @fitbit charge 2 en een bandje daarvoor. Een prachtige ketting van @mamakado.nl, een truitje voor onze lieve dochter, boek De Royals van @uitgeverijdefontein en geld, echt verwend! De taarten vielen gelukkig ook in de smaak.

In de middag deden we niet zoveel, we waren moe en voelden ons niet helemaal fit met wat keelpijn. In de avond moest ik natuurlijk Wie is de mol? kijken met een stukje taart.

Zondag 4 februari

HenschotermeerWe begonnen de dag met een lekker ontbijtje en ik trok mijn joggingbroek aan, lekker chill. Het sneeuwde en hagelde in de ochtend, maar in de middag trokken we onze snowboots aan om te wandelen bij het Henschotermeer. Mijn schoonouders hebben daar een nieuw huisje waar we natuurlijk ook even gingen kijken. Ik haalde mijn eerste 10.000 stappen met de Fitbit, hoera! 😉 Leuk dat je dan complimenten krijgt.

Het leek wel een regeldag, precies met 6 weken. Onze dochter wilde elke twee uur drinken en in de nacht dronk ze een paar minuten om erna weer in slaap te knallen. Er moet weer een nieuw voedritme komen blijkbaar. Ze kijkt nu steeds meer naar je en er kan ook af en toe een lachje af, heel gezellig.

Hoe was jouw week? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren