Weekoverzicht week 25: veel uitjes en onderzoek

Weekoverzicht week 25: veel uitjes en onderzoek

Een weekje met vooral aan het einde van de week leuke uitstapjes. En een speciaal onderzoek waar ik met onze dochter aan mee doe. Kijk je weer mee? 

Maandag 18 juni

Eigenlijk heb ik niet veel over deze dag te vertellen, behalve dat ik heel hard gewerkt heb, veel te regelen had tijdens de school- en gastouderdag van onze kinderen.  En dat ik na schooltijd een spelletje deed met onze kleuter. Ik wil er (nog steeds, pffff) een blog over schrijven, maar deze kan ik in ieder geval meegeven als tip. Het spel Schat in zicht van Haba vind onze kleuter geweldig, hij speelt het hele graag. Zeker nu hij helemaal in to piraten is.

Dinsdag 19 juni

Ik was al vroeg op pad met onze dochter, want we werden bij het Kinderkenniscentrum verwacht. Ik doe mee aan het YOUth onderzoek waar ik ook al twee keer voor een echo was geweest tijdens de zwangerschap. En nu was het tijd om onze dochter aan wat testjes bloot te stellen. Ze deed heel goed mee, kon zich lang concentreren op het beeld, vond ik dan. En slapen ging daar ook prima, zelfs met drie baby’s in een ruimte!

Lees ook: MANOUK ZIET KINDEREN GROEIEN BIJ HET YOUTH-ONDERZOEK

Na schooltijd speelde onze kleuter eerst bij een buurtvriendinnetje en daarna hier. Ik besloot om ze te schminken, daar wil ik flink mee oefenen. Doet me er gelijk aan denken dat ik eens wat verschillende penselen moet aanschaffen.

Woensdag 20 juni

Een beetje saai, maar eigenlijk heb ik niets te vertellen over deze dag. Onze dochter ging ‘s morgens naar oma en was ‘s middags thuis toen onze zoon naar oma was. Ik werkte wat en speelde met ons meiske. In de avond haalden we onze zoon weer op.

Donderdag 21 juni

Onze kleuter wilde met zijn eigen fiets naar school. Prima, kon ik weer wat stappen maken. Ik merk het echt aan de kilo’s als ik veel wandel. Het duurt wel wat langer zo, dus komen we vaak net op tijd op school. Misschien toch iets eerder opstaan dan ;). Onze zoon wil graag gaan oefenen zonder zijwieltjes, daar moeten we maar eens goed de tijd voor nemen. Ik las thuis wat boekjes voor aan onze dochter. Het boek Zag ik daar nou een leeuw? is heel grappig en ons meiske vindt het erg leuk dat de leeuw beweegt als je aan de vakjes trekt. Handig voor het kiekeboespel!

In de middag nam ik haar mee onze zoon ophalen en vertoefden we op de kinderboerderij, een van de meest favoriete uitjes van onze zoon. En onze dochter speelde heerlijk op een kleedje dat ik nu altijd in de wagen heb liggen. Handig voor onderweg, kan ze ook even spelen. De gastouder was er ook, leuk voor onze zoon om met die kinderen te spelen. Er was ook een andere gastouder die meer BSO opvang doet en daar zat een meisje uit zijn klas bij. Ze hebben heerlijk samen gespeeld in de zandbak, leuk om te zien!

Vrijdag 22 juni

Ik had nog maar net een kledingpakket in maat 68 aangeschaft, maar dat is eigenlijk alweer te klein. Deze week kocht ik dus een pakket in maat 74 via Marktplaats. Het pakje van de foto is nog net maat 68, maar dus wel aan de kleine kant al… De schoentjes zaten in het andere pakket en doe ik buiten bij haar aan als het wat kouder is. Ze floepen steeds uit, maar het is zo schattig!

We gingen even naar de stad om laarzen te kopen voor onze kleuter voor een uitje de volgende dag. Hij wil tegenwoordig ook overal een foto van, heel grappig.

Zaterdag 23 juni

We waren uitgenodigd om in Amsterdam in modderpoelen te komen springen met Peppa Big bij Jeugdland. Een leuke kinderboerderij met veel speelmogelijkheden voor kinderen. Je kunt er ook the kinderfeestje vieren. Onze zoon heeft flink geknuffeld met Peppa, een leuke speurtocht gedaan en lekker gespeeld, zijn nieuwe laarzen kwamen wel van pas ;).

Zondag 24 juni

Zondag gingen we op eigen initiatief naar Dinoland in Zwolle. Echt een leuke speelplek met ook wat educatieve elementen! Zo leer je van alles over de dino’s door de borden die bij de (bewegende) dino’s staan. Er is een toffe zandtafel met een dinowereld geprojecteerd waar je zelf vulkanen kunt laten ontstaan. Er is VR, lasergamen en heel veel speelmogelijkheden voor kinderen in alle leeftijden. Speeltuinen, ook een apart deel tot 4 jaar, maar ook vissen naar goud en een klimparcours. Ik vond de prijs, €9,50 pp, dan ook erg meevallen. Het eten in het restaurant is ook goed betaalbaar. Echt een leuk uitje om eens te doen! Onze zoon raakt nu niet uitgepraat over dino’s :).

De weekenden zijn telkens druk, bij jou ook? Op naar een nieuwe (werk)week!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren