Met de muziek van de top 2000 op Spotify op de achtergrond, denk ik aan aankomende week.

Ik heb er zin in! Zin om die lieve koppies weer te zien. Zin om hun fantastische verhalen over de vakantie te horen. En zeker zin om te zien wat ze in die twee weken hebben bij geleerd.
Na de kerstvakantie heb je altijd een frisse start. Je kunt de regels herhalen, de kinderen belonen en prijzen om wat ze kunnen, een beetje ‘opnieuw’ je klassenmanagement op de rit krijgen.

In de vakantie rust je uit, doe je leuke dingen, laad je jezelf weer op. Zo ook de kinderen. Ook zij starten uitgerust het nieuwe jaar. Ze zullen er weer klaar voor zijn. Natuurlijk, ze zullen ook weer moeten wennen. Wennen aan de regelmaat, aan de regels, aan elkaar.
Ik ben nieuwsgierig naar deze processen. Welke vriendschappen zullen ontstaan en welke worden verder uitgebouwd? Hoe zullen straks de groepsverhoudingen liggen? Zal het nog net zo’n fijn, lief clubje zijn als voor de vakantie? Vast wel!

Oké, er is ook een ding waar ik geen zin in heb: vroeg opstaan. Wat heb ik daar een hekel aan en wat was het uitslapen heerlijk in de vakantie. Maar het hoort erbij…

Mijn eerste weken met de klas staan in het teken van het thema ‘Welkom’. Regels herhalen, herhalen hoe alles ook alweer werkt in de klas en observeren. Deze weken zal ik dus zien wat ze allemaal kunnen en wat ik ze nog kan leren, fijn!

Wat staat ons allemaal te wachten in dit jaar, 2013? Wat gaan wij, maar ook zeker de kinderen beleven? Ik ben benieuwd naar alle belevenissen en mooie verhalen. Deel je ze met ons op internet?

Een fantastisch 2013 vol verwondering gewenst!