Welkom in de jaren 60 – nieuwe comedy voor kinderen

Vanaf zaterdag 3 september start de NTR weer met een nieuwe historische comedy voor jong en oud: Welkom in de jaren 60.

Welkom in de jaren 60

Na Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de IJzeren eeuw staan dit keer de jaren 60 centraal: John en Jackie Kennedy, Neil Armstrong, Joeri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en zitten ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom).

Bekende acteurs

Net als in de vorige series doen er veel bekende acteurs mee. Zo kruipen Tygo Gernandt en Marc-Marie Huijbregts  in de huid van Floris en Sindala, zien we Pim Muda en Birgit Schuurman in bed als John Lennon en Yoko Ono en vertelt Peter Paul Muller als John F Kennedy over zijn tijd als president van Amerika. Pierre Bokma en Hans Kesting strijden als astronauten Joeri Gagarin en Neil Armstrong om de eer in de spacerace, Alex Klaasen en Maarten Heymans laten hun gouden keeltjes horen als de oudere en jongere Ramses Shaffy en blikken Olga Zuiderhoek en Ellen Pieters als prinses Beatrix terug op haar leven.

Welkom in de jaren 60

Ook Martine Sandifort, Gijs de Lange, Anniek Pheifer, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Laus Steenbeeke, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Dick van den Toorn, Elise Schaap, Anne-Marie Jung, Bas Hoeflaak, Beau Schneider, Guy Clemens, Lies Visschedijk, Hein van der Heiden, Paul Kooij, Michiel Nooter, Xander van Vledder, Samora Bergtop en vele anderen vertolken in deze serie op hilarische wijze verschillende personages uit de jaren 60.

De serie is wederom geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Historisch adviseur: Prof. Dr. Lex Heerma van Voss.

afl6_de_wereld_©Robbert-Jan_van_der_Does

Prijswinnende series

De serie Welkom bij de Romeinen, ook van de hand van Niek Barendsen, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. Welkom in de Gouden Eeuw (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf.

Ik vind het razend interessante jaren, dus ik ga kijken!