Werkblad over de lockdown: weer naar school

Werkblad over de lockdown: weer naar school

Maandag gaan we weer naar school na een bijzondere tijd thuis. Ik heb een werkblad over de lockdown: weer naar school gemaakt dat de kinderen kunnen invullen om te reflecteren. Het geeft je als leerkracht ook veel informatie.

Werkblad over de lockdown: weer naar school

Ik heb bewust gekozen voor mooie momenten om dankbaar voor te kunnen zijn. De kinderen kunnen ook invullen wat ze lastig of moeilijk vonden de afgelopen tijd. Dat geeft je een schat aan informatie. Een mooi moment om te reflecteren met elkaar. Hang de formulieren dan ook op in de klas voor de eerste tijd, zodat de kinderen het van elkaar kunnen lezen.

Het is mooi als jij het als leerkracht ook invult als voorbeeld en ook om jouw kwetsbaarheid te laten zien. Je mag aangeven wat je lastig vindt en geef daarin het voorbeeld als leerkracht.

Print het uit

Werkblad over de lockdown: weer naar school

Download

Je kunt het als A4 invullen, maar ook vergroten tot A3, zodat de leerlingen meer ruimte hebben om het in te vullen. Zelf print ik het in zwart wit om inkt te besparen, de kleurtjes komen dan uit als verschillende tinten grijs.

Zilveren weken

Het lijkt mij goed om veel aan groepsvorming te doen weer komende weken. Het zilveren weken lespakket schreef ik voor na de kerstvakantie, maar past nu ook goed.