Wie doet wat?

Wie doet wat? WIN

Wie doet wat? is weer een leuke titel voor Kinderboekenweek 2021! Een boek vol beroepen met ook welke items ze gebruiken voor hun professie. Je kunt het winnen.

Wie doet wat?

Wat wil jij later worden? Jongleur, matroos, chef, voetballer, piraat? Alles is mogelijk! Owen Davey laat in Wie doet wat?, een heerlijk groot kijkboek, zien welke beroepen er zijn, en wat je ervoor nodig hebt. Davey heeft een leuke beroepenbijbel gemaakt voor jonge kinderen. Van klusjesvrouw tot profbokser: je kunt het allemaal worden. Davey vertelt je wat je ervoor nodig hebt. Hoe je er ook uitziet, of je nu een meisje of een jongen bent: jij kunt alles worden wat je wil. Het thema van Kinderboekenweek 2021 natuurlijk!

Wie doet wat is een lekker groot, dik kijkboek met uiteenlopende beroepen, waarin je duidelijk en overzichtelijk kunt ontdekken wat je allemaal kunt worden.

Bekijk het boek hier.

Wat vind ik?

Ik bekeek het boek samen met onze peuter. Ze vond het leuk om een aantal beroepen te bekijken over beroepen, maar natuurlijk niet allemaal. Het boek leent zich er goed voor om af en toe erbij te pakken en te bekijken. Ze herkent een aantal beroepen, zoals de kapper. Maar er staan ook wat meer onbekende beroepen in, zoals de gondelier en de jockey. Ze wil zelf graag een ballerina zijn en zit dan ook al op dansles.

Wie doet wat?

Ik vind het heel leuk dat er items van de beroepen bij staan en dat er verschillende mensen in staan. Van kleur, maar ook een vrouw als automonteur bijvoorbeeld, wat je wat minder ziet. Geen stereotypering dus, maar sommige items dan weer wel. Ik vind persoonlijk de afbeeldingen voor jonge kinderen wat hard en zakelijk. Jonge kinderen vinden vaak wat zachtere kleuren fijn en zullen het boek dan ook eerder oppakken. Ik vind het boek dan ook wat meer geschikt voor oudere kleuters en groep 3.

Bekijk het boek hier.

Win

Je maakt kans op een van de drie exemplaren. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 5 oktober mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.