Wij staan buiten door weer en wind

Wij staan buiten, door weer en wind

‘A, wat heerlijk! Jij bent kleuterjuf (of meester). Dan kun je de hele dag lekker buiten zonnen!’ Wie heeft het niet gehoord? Ja tuurlijk, we doen niet anders als het zonnetje schijnt. Maarre de rest van het jaar ook hè  Wij staan buiten, door weer en wind. 

Wij staan buiten, door weer en wind

Het regent dat het giet, het komt werkelijk met bakken uit de hemel. De ene helft van de klas doet een wedstrijdje zoveel mogelijk kinderen onder het kleinste afdakje van de school proppen. De andere helft van de klas stampt zijn kleren nat in de plassen op het schoolplein. Dolle pret hebben ze.

Stoere juf

Het liefst ben ik de missende persoon in het wereldrecord mensen in een ruimte proppen en sta ik onder het afdakje. Maar deze stoere juf wil maar al te graag het goede voorbeeld geven, dus sta ik te koukleumen midden op het plein. Had ik al genoemd dat het 0 graden is?

Gezond?

Maar het is zo gezond he, lekker naar buiten. (Lees: ik wil al die stuiterballen – want Sinterklaas – even niet in de klas.) Laat ze maar even uitrennen, -waaien, en -razen. Kan ik zo tenminste weer lesgeven ;).

Regenjas

ANWB limited edition regenjas

In de klas trok ik al mijn Limited edition regenjas ter ere van de 100e verjaardag van de ANWB winkels aan. ‘Juf je lijkt wel een banaan!’ ‘Nee, een Minion!’ Dolle pret, want juf heeft een knalgele jas. Val ik even lekker op. Maar de juf lacht het laatst, want zij heeft wel mooi een reflecterende, winddichte en ademende jas. HA!
En toevallig vinden mijn collega’s en ik de jas wel heel mooi en hip. Zeg nou zelf, staat ‘ie me niet beeldig?

Waaien

waaiende juf op het plein

Het begint nog harder te waaien. Gelukkig heb ik nu eindelijk zo’n stormparaplu die elk weertype kan doorstaan. ‘Met mooie eieren!’ zeggen de kinderen. Top, kan ik ‘m meteen voor Pasen gebruiken. Moet ‘ie niet wegwaaien, stevig vasthouden dus! 😉
(De paraplu is sinds deze week te koop.)

Ik kan niet wachten tot het -10 is…

Foto’s gemaakt door Karin Janssen.

Banner gesponsord blog