‘Ik wil nog niet naar huis juf’

Mijn eerste weken zijn omgevlogen. En ook al sta ik ‘nog’ maar 2,5 dag per week voor de klas, er waren al veel mooie momenten. 

Op maandag werk ik in de Kikker-klas. Met al die kleutergroepen is het wel handig dat ze namen uit boeken hebben, ipv alleen letters.

Zelfgemaakte klei

In de kikkerklas hebben de kinderen genoten van mijn zelfgemaakte plakklei. Het recept was helaas toch een beetje mislukt (terwijl ik zelf zeg dat het niet kan mislukken haha). Toch te weinig bloem erbij gedaan. De kinderen hadden de grootste lol met al dat plakspul aan hun vingers ;). De placemats schoonmaken lukte prima toen de klei erop opgedroogd was.

Op dinsdag ben ik met mijn zoontje thuis en doe ik leuke dingen met hem, zoals naar de speeltuin of zijn er klusjes te doen. Zodra hij slaapt sla ik aan het bloggen of mailen.

Woensdag is sinds kort mijn thuiswerkdag voor de site. Ik heb dan een hele werkdag om me bezig te houden met speciale projectjes (waar ik nog niks over ga zeggen ;)), mijn zakelijke mail door te nemen en te bloggen.

Schaduw tekenen

Op donderdag werk ik in de muis-klas. Hier ben ik op vrijdagmorgen ook, dus heb ik wat verantwoordelijkheid, zoals startgesprekken voeren binnenkort en rapporten schrijven later.

Bij de inloop leg ik vaak materiaal van mezelf neer, zoals vingerpoppetjes, stoeltjes die je kunt bouwen, ook weer (gelukte) zelfgemaakte klei en spelletjes die ik zelf maak. De kinderen kijken hier vaak al naar uit en kijken geïnteresseerd naar wat ik mee genomen heb. Ze gaan er al heel zelfstandig mee aan de slag. Altijd mooi om te zien.

Muizenhuis bouwen

Deze week werken we voor het laatst aan het klassenthema Muis. Ik nam het muizenboek mee en de verhaaltjes vielen in de smaak.
De kinderen deden eerst een speurtocht door de school om wat nieuwe leerkrachten te leren kennen. Daarna hadden we nog een klein beetje tijd over. Tijd om een muizenhuis te bouwen voor de muizen uit het boek! We hadden al muizen vingerpoppetjes gevonden en spulletjes voor in het muizenhuis gesorteerd. De kinderen gingen vlot van start met alle blokjes. Al heel snel was de tijd om en ruimden we alles op.

‘Jullie vonden vast de speurtocht het leukste van de dag’, zei ik. 24 paar hoofden gingen heen en weer. Een jongen zei: ‘Ik vond het muizenhuis bouwen het leukste vandaag. En ik wil nog niet naar huis juf.’ Heerlijk.