Wildlands Emmen

Begin september wilden we het vernieuwde Wildlands Emmen maar eens ontdekken. Het bleek de drukste dag van het jaar te zijn, dus we hebben helaas niet alles kunnen doen. Maar het is wel een mooi park. 


Als je binnen komt heb je de keuze uit drie werelden: Nortica, Serenga, en Jungola. We hoorden van de top attractie Serenga Safari, dus we kozen (met nog een heleboel andere mensen) voor Serenga. 

Je komt langs een deel waar grondeekhoorns wonen en overal kunnen lopen. Er liggen roosters, zodat ze niet uit de dierentuin ontsnappen. Maar ze lopen wel vlak langs je, heel gezellig. 

Hier zie je ook nijlpaarden en kun je verderop tussen de koeien terecht komen. 

De Serenga Safari viel ons eerlijk gezegd wat tegen. Er stond een hele lange rij en we moesten wel een half uur wachten. Niet zo fijn met een peuter. 

De bus zelf was wel heel stoer, maar het ritje was in een minuut voorbij. Je zag dezelfde dieren als onderweg op weg naar de Serenga Safari. Dit zullen we dus niet zo snel weer doen.

 Onderweg naar de Jungola kwamen we een afgraving voor dinobotten tegen en een binnenspeeltuin. Het was mooi weer, dus onze peuter vermaakte zich vooral in de ‘zandbak’. 

De vlindertuin vond ik erg mooi. Aangelegd zoals het in tropische landen is met ook die temperaturen. De vlinders vliegen af en aan en landen ook regelmatig op schouders. 

Verderop in een andere jungle liepen de apen overal rond. Ze kwamen snel op je af, zeker als je wat lekkers bij je had. 

Hier kon de peuter wel even uitrazen op de glijbaan. Helaas hebben we Nortica vanwege de drukte en de tijd niet meer gered. 

Ik vind het een mooi park, de dieren hebben veel ruimte om te bewegen en dat vind ik wel heel fijn voor ze. Je kunt ze daardoor wel minder goed zien. Ik vind dat er wat weinig speelruimte voor jonge kinderen is. Alle activiteiten zijn ook meer op oudere kinderen gericht. 

Ik wil wel een keer naar het park terug, vooral om Nortica nog eens te zien. Wel als het minder druk is dan ;). 

Wat vind jij van het park?