Win boekpakket voor peuters

Vandaag een winactie speciaal voor onze peutervriendjes (waar ik er zelf ook van thuis heb rondlopen). Win boekpakket voor peuters: De kleine dierendokter en Zoekboek Rik en de winter. 

Win boekpakket voor peuters

Er zijn twee hele leuke boeken uitgekomen speciaal voor de koude wintermaanden. Ik las ze voor aan onze eigen peuter en hij is helemaal enthousiast. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven als we verplicht binnen moeten zitten vanwege de kou of regen. Natuurlijk ook leuk als Sinterklaascadeautje.

De kleine dierendokter

De kleine dierendokter

De kleine dierendokter is geschreven en geïllustreerd door Eric Bouwens.

De dieren in dit boekje voelen zich niet lekker en hebben dringend hulp nodig! De uil heeft jeuk op zijn rug, maar kan er niet bij. De otter is snipverkouden: het snot drupt uit zijn neus. Door de dieren te helpen, ontwikkelen kleine kinderen zich tot heuse dierendokters: een kusje tegen de pijn, een aai over de buik, een lekkere massage…

In het boek worden de kinderen bij elke bladzijde gevraagd om direct te reageren. Er moet bijvoorbeeld zacht geblazen worden op de neus, gekrabt worden op een bolletje en een kusje gegeven worden. Dat vond onze peuter wel heel leuk om te doen! Hij speelt graag dokter, zeker bij zijn opa en oma, want daar heeft hij een doktersset. Dus doktertje spelen bij dit boek vond hij ook wel erg leuk om te doen. Ik kan me zo voorstellen dat de kinderen na (of tijdens) het voorlezen van dit boek hun dokterssetje erbij pakken en er meteen ook een rollenspel van maken. Succes verzekerd.

Bekijk ook: THEMA ZIEK MET DRAAK DRIES EN DE VLIEGENDE DOKTERS

Zoekboek Rik en de winter

Zoekboek Rik en de winter

Zoekboek Rik en de winter is geschreven en geïllustreerd door Liesbet Slegers.

Een heerlijk nieuw zoekboek van Rik, volledig in wintersfeer! Rik speelt buiten (gewapend met muts, sjaal en wanten), gaat schaatsen en koopt cadeautjes op de wintermarkt.
Het versieren van de kerstboom kan uiteraard niet ontbreken. Een schitterend vervolg op Zoekboek Rik en de herfst.

Wat een mooie en herkenbare illustraties staan er in het boek! Past perfect bij de belevingswereld van de peuter. Onderin elke pagina staan opdrachtjes om te zoeken, zoals zoek de sjaal, wanten en muts van Rik en telopdrachten. Dat maakt het heel interactief en echt een boek om veel over te praten met elkaar. Door het boek kwamen onze peuter en ik op het concept ijs en waarom je een winterjas aan doet in de winter. Hij vond het boek zeker leuk om te lezen en om de opdrachten te doen.

Lees ook: MOOIE PRENTENBOEKEN WINTER

Win

Je maakt kans op het pakket met allebei de boeken.

Wat moet je doen?

Laat hieronder (op de site) in een reactie weten voor wie je het boek wilt winnen en waarom. Maandag 13 november maak ik de winnaar bekend.

BewarenBewaren