Win Costa Banana boeken voor de verkiezingen

Win Costa Banana boeken voor de verkiezingen

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. En hoe kun je een democratie nou beter uitleggen dan met behulp van boeken? De Costa Bananaserie sluit hier goed op aan met een grappige dictator aan de macht. Je maakt kans op één van de drie boeken.

Win Costa Banana boeken voor de verkiezingen

Waarom zou ik een boek voorlezen over een dictator als wij een democratie hebben? Ik hoor het je denken. De boeken van Costa Banana van Jozua Douglas (mijn man voor wie het nog niet wist) gaan over een grappige dictator die allerlei bizarre wetten verzint. Op een grappige manier leer je over het verschil tussen democratie en een dictatuur. Ook worden er verkiezingen gehouden, dus juist een mooie manier om uit te leggen wat stemmen is en waarom je dat zou moeten doen.

Bekijk de boeken hier. 

De drie delen die je kunt winnen

De delen 1, 2 en 6 sluiten het beste aan bij de verkiezingen, die kun je dus ook winnen. Maar waarom?

Win Costa Banana boeken voor de verkiezingen

1. De gruwelijke generaal

In het eerste deel van de Costa Banana serie, De gruwelijke generaal, wordt uitgelegd wat een dictatuur is en dat president van Costa Banana, Pablo Fernando, alle wetten kan verzinnen. Een mooi aanknopingspunt dat we hier stemmen op bepaalde partijen en dat die altijd samen een kabinet moeten vormen. Er is in Nederland niemand die alleen de macht heeft.

2. De ongelooflijke Ravi Ravioli

In hoofdstuk 1 houdt de president verkiezingen. Alle andere kandidaten zijn zo suf dat Pablo Fernando toch weer wint. Interessant om het thema verkiezingen aan te snijden. Wist je dat er ook een minileesles van online staat? Kijk maar eens bij lezenmetkinderboekenjuf.nl, Jozua heeft zelf ook een filmpje gemaakt.

6. Het piranha-complot

In het zesde deel van de serie wordt Angelino de president van Costa Kanaria, maar hij is nog maar 11 jaar! Rosa (de dochter van Pablo Fernando) wordt aangesteld als adviseur, zij vindt dat Angelino verkiezingen moet uitroepen in zijn land.

Bekijk de boeken hier. 

Boekverkiezing

Er zijn niet alleen Tweede Kamerverkiezingen, Jozua houdt ook een boekverkiezing. Welk boek van hem vind jij het leukste? Stem hier.

Win één van de drie boeken

Je maakt dus kans op deel 1, 2 of 6. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Zet er even bij welk deel je wilt winnen en waarom. Vrijdag 12 maart mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.