Win herkenbare prentenboeken

Win herkenbare prentenboeken

Vandaag een winactie met twee prentenboeken die kleuters zeker zullen herkennen. Bij het ene boek gaat het over druk zijn en bij de andere over tijd: Apedruk en Papatijd!

Alle kinderen herkennen het wel: drukte om je heen. Allemaal mensen die iets van je willen en je wilt een beetje rust. Daar gaat Apedruk over. In Papatijd! weet het kind veel beter iets over tijd dan zijn papa. Want zijn papa vindt iets veel minder lang duren bijvoorbeeld. Heel herkenbaar in het leven van de kinderen.

Win herkenbare prentenboeken

Apedruk

Apedruk

In Apedruk vindt Luna het veel te druk, ze heeft namelijk een grote familie die allemaal iets van haar wil. Vlooien, knuffelen, kusjes geven en ze maken lawaai. Ze is het zat en trekt erop uit. Van een hagedis leert ze om rustig te worden door te gaan zitten, te ademen en naar de natuur te luisteren. Eigenlijk om te mediteren dus, maar dat wordt niet zo benoemd in het boek. En toen miste ze toch wel haar familie. Eenmaal weer thuis dacht ze aan de hagedis en wist ze weer hoe ze aan niets kon denken.

Een leuk boek over druk zijn en om kinderen kennis te laten maken met mediteren. Er zit weinig spanning in het verhaal, het is meer uitleggend bedoeld.

Bekijk het boek hier. 

Papatijd!

Papatijd!

In Papatijd! legt een kind uit dat hij een heel ander begrip heeft van tijd dan zijn papa. In papatijd staat het jongetje elke dag heel vroeg op. 5.00 uur zie ik op de klok staan wat voor mij als moeder wel heel herkenbaar is. Papa zegt dat hij nog 5 minuutjes wil blijven liggen, ook herkenbaar ;). Maar voor het jongetje is 5 minuten veel te lang! Hij laat zien wat hij allemaal in die tijd kan doen. Zoals een ontbijtje maken voor zijn papa, wat natuurlijk mis gaat… Het jongetje vindt met zijn broertje overal tijd voor, zoals spelen terwijl ze er dan eigenlijk geen tijd voor hebben.

Kleuters leren over tijd op school, bijvoorbeeld met de dagritmekaarten, maar ze leren ook het begrip eventjes kennen. Met dit boek kun je de tijd goed uitleggen. Ook dit is een boek met weinig spanning in het verhaal, maar de tijd wordt uitgelegd in het begrip van het kind.

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt beide boeken in een pakket winnen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 25 juni mail ik de winnaar.