Het Grote Geschiedenis Doeboek

WIN Het Grote Geschiedenis Doeboek

De makers van Historisch Nieuwsblad hebben alweer een tweede deel gemaakt van Het Grote Geschiedenis Doeboek. Boordevol weetjes, puzzels en leuke doe-dingen. Je kunt het winnen!

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Het Grote Geschiedenis Doeboek is een leuk geïllustreerd boek voor kinderen in de bovenbouw om over de geschiedenis te leren. Er is veel te lezen, maar ook zeker te doen door de vele puzzels en spelletjes, zoals kleuren op cijfer, zeeslag en een tijdschrift maken.

Het boek begint bij de Oude Grieken, gaat langs de Middeleeuwen en de tijd van Napoleon en de Tweede Wereldoorlog. Je leert hoe de Romeinen zich wasten, je gaat op bezoek bij een beroemde kaarsenmaker uit de Gouden Eeuw en Kuifje laat zien hoe nieuws gemaakt wordt.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Wat vind ik?

Als kind was ik al zeer geïnteresseerd in geschiedenis. Ik kon helemaal opgaan in historische romans voor kinderen, zoals de boeken van Thea Beckman. Ik denk dat ik dit doeboek dan ook verslonden had. Het ziet er heel aantrekkelijk uit door de kleurrijke illustraties. De tekst vind ik, door de moeilijkheidsgraad, wel echt voor kinderen in de bovenbouw. De spelletjes zijn hier en daar dan wel weer wat te makkelijk.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

De verhalen worden naar de belevingswereld van de kinderen getrokken. Een groot deel van het boek gaat bijvoorbeeld over Jeanne d’Arc, zij spreekt als jong meisje tot de verbeelding. Heerlijk om zo spelenderwijs over geschiedenis te leren. Ik denk dat ik mijn bovenbouwcollega’s er zeker blij mee maak.

Win

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Van de uitgevers van Historisch Nieuwsblad mag ik drie exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter over welk deel van de geschiedenis jij graag leest en maak kans! Dinsdag 4 september maak ik de winnaars bekend.

Bekijk of koop het boek hier.

Bekijk ook: LANG GELEDEN; EEN MUZIKALE VOORSTELLING VOOR HET HELE GEZIN