Het kleurenmonster gaat over de emoties die kinderen volop ervaren. Het kleurenmonster weet niet wat er met hem aan de hand is. Een meisje helpt hem om te zien wat de gevoelens betekenen. Je kunt een van de drie exemplaren winnen. 

Het kleurenmonster

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven.Het verhaal is geschreven en op een bijzondere manier geïllustreerd door de Spaanse Anna Llenas.

De illustraties

De illustraties van het boek zijn heel bijzonder. Het is een mix van karton, papier, kranten en krijt. Het heeft een 3d effect in het boek en daardoor ziet het er kunstzinnig uit, maar toch ook zeker begrijpbaar voor jonge kinderen.

Praten over gevoelens

Het kleurenmonster

Voor jonge kinderen zijn gevoelens vaak iets abstracts. Ze voelen van alles, maar kunnen dit niet onder woorden brengen. In het boek worden de gevoelens door middel van kleuren geduid. Het meisje helpt het monster om de gevoelens uit elkaar te halen. Ze krijgen elke een eigen potje. Zo is blijdschap geel, verdrietig blauw, boos is rood en kalmte is groen.

Potjes in de klas

In de klas zou je ook potjes met kleuren kunnen neerzetten om de gevoelens van de kinderen te duiden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met een bepaald potje in de kring zitten en vertellen over hun gevoel.

Lees ook: GEVOELSMETER IN DE KLAS

Knuffels

Het kleurenmonster

Bij het boek is er een gelimiteerde oplage van zes pluche kleurenmonsters verkrijgbaar. De eerste sets liggen binnenkort in boekwinkels en vanaf half juni zijn ze ook verkrijgbaar via www.vierwindstreken.com. De monsters hebben verschillende kleuren en kijken zoals ze zich voelen.

Winnen

Je kunt een van de drie exemplaren van het boek Het kleurenmonster winnen.

Wat moet je doen?

Geef (op de site) in een reactie antwoord op de vraag: Naar welke emotie ben jij het meest benieuwd in het boek?

Woensdag 26 april maak ik de drie winnaars bekend. 

Koop het boek bij Libris.

Lees vorig bericht:
Gastblogger Bertine
Even voorstellen: gastblogger Bertine

(Door Bertine) Daar kwam het dan zomaar even voorbij op mijn tijdlijn: een oproepje van juf Maike voor nieuwe gastbloggers,...

Sluiten