Idje wil niet naar de kapper

Win Idje wil niet naar de kapper

Idje wil niet naar de kapper is een leuk boek over een jongen met heel lang haar. Hij wil niet naar de kapper, want hij vindt zijn krullen en zo mooi én hij kan er veel mee. Win één van de drie exemlaren. 

Idje wil niet naar de kapper

Idje kan van alles met zijn haar: groente verstoppen, figuren maken en superhelddingen! Daarom wil hij niet dat de schaar in zijn mooie lange krullen gaat. Zijn moeder is heel netjes, dus ze wil dat Idje naar de kapper gaat. Hij bedenkt allemaal listen om zich te verstoppen. Dat helpt natuurlijk niets, totdat Idje een heldendaad voor zijn moeder doet.

Boekpresentatie

(Door Willemijn) Op 27 maart 2019 was de boekpresentatie van Idje wil niet naar de kapper, en ik mocht daar bij zijn! We werden ontvangen in een apart gedeelte van De Tolhuistuin. Bij aankomst, kreeg ik meteen van Maxime een exemplaar van Idje wil niet naar de kapper. Aan de bar kon je een drankje halen en hier en daar stond wat te snoepen op tafel. Toen iedereen gearriveerd was, werd in een presentatie uitgelegd hoe het boek tot stand was gekomen en waarom Michael Middelkoop dit boek heeft geschreven. Na de presentatie kon iedereen weer een drankje nemen en was er ook een kapper aanwezig die het haar van de kinderen kon stylen. Het haar werd niet geknipt, maar wel gekruld of gekleurd.

Zoektocht naar een boek

Michael Middelkoop zocht voor zijn zoontje een kinderboek waarmee hij zich kon identificeren. Dit was een lastige zoektocht, eigenlijk kon hij geen boek vinden met een personage met een enorme krullenbos. Dus besloot Michael om er zelf een te schrijven. Het boek is uitgegeven door ROSE stories. ROSE stories brengt verhalen waarin iedereen zich zelf kan herkennen. Nu gaat Idje wil niet naar de kapper niet alleen over krullen, maar ook over trots zijn op jezelf.

Illustraties Idje wil niet naar de kapper

Illustraties Idje wil niet naar de kapper

De illustraties van Lisa van Winsen maken het boek echt af. Het haar van Idje past niet altijd in het kader, het is te groot! Ook zit er van alles in het haar: een badeend, voetbal, robot en een kat zitten in zijn haar op de cover. De mama van Idje is heel erg netjes en vindt het dan ook tijd dat Idje naar de kapper gaat, Idje probeert van alles om daar onderuit te komen. Een erg leuk prentenboek, vooral om naar te kijken. Je ontdekt telkens meer op de illustraties.
Het lettertype vind ik (Maike) wel wat minder fijn om te lezen. Het zijn allemaal kapitalen, niet zo handig voor kleuters.
Koop het boek in de boekhandel of hier.

Win

Je kunt een van de drie exemplaren van Idje wil niet naar de kapper winnen. Laat daarvoor een reactie achter op de site. Maandag 22 april maak ik de winnaar bekend.

Idje wil niet naar de kapper, review