Mattheus Passie

WIN kaarten Mattheus Passie voor kinderen

In maart komt de succesvolle Mattheus Passie in Concert weer naar het theater. Zeventien musici, acht vocalisten en Edwin Rutten als verteller van het verhaal. Win hier kaarten voor!

Mattheus Passie

De Mattheus Passie is speciaal voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen mee willen nemen in de traditie om dit bekende Bach-concert te bezoeken in de passietijd. De versie waarin Edwin Rutten het verhaal verteld, duurt 70 minuten en is leuk voor kinderen vanaf 8 a 9 jaar. Edwin Rutten: ”Ik neem de luisteraar bij de hand door het hele stuk. Je maakt kennis met de sfeer van de muziek, de instrumenten en de stemmen van verschillende zangers en koren. Te zwaar voor kinderen van 8 of 9 jaar? Niks daarvan. Ook voor volwassenen die alleen komen? Nou, wel degelijk”.

Rutten legt bijvoorbeeld uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is. Eerlijk gezegd weet ik alleen wat een aria is…  Na afloop kun je Edwin Rutten ontmoeten.

Muziek

Mattheus Passie voor kinderen

De Mattheus Passie wordt live gespeeld door Camerata Amsterdam en gezongen door solisten Merel van Geest, Brigitte van Hagen, Marion van den Akker, Florieke Beelen, Alex Vermeulen, Gevorg Aperánts, Jan Willem Baljet, Sef Thisen en Joost van Tongeren. De regie is in handen van Marc Pantus. De Mattheus Passie staat onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. Hij maakte eerder, samen met Edwin Rutten, het familieconcert Mozart… je zal maar een wonderkind zijn. Ook is Weierink bekend van operette Wien Bleibt Wien en Charkov Staats Opera en Balletten.

Voorstellingen

De eerste voorstelling is op 18 maart om 15.00 uur in Cultuurhuis de Klinker te Winschoten. Daarna volgen Venlo, Hoorn, Veenendaal, Gouda, Sittard en Rotterdam. De speellijst is hier te vinden: https://www.ntk.nl/voorstelling/mattheus-passie

Win

Ik mag 2 x 2 kaarten voor de voorstelling weggeven. Je mag zelf de datum en de locatie kiezen.
Laat hieronder (op de site) een reactie achter met wie je naar de voorstelling wilt gaan en waarom. 14 maart maak ik de winnaars bekend.

Bekijk ook: EROP UIT MET PASEN

BewarenBewaren