Win kerntitel Kinderboekenweek 2018

Win kerntitel Kinderboekenweek 2018

Ik heb een bijzonder boek in handen, een informatief boek voor kleuters over vriendjes: Het geweldige grote vriendjes boek. Je kunt deze kerntitel Kinderboekenweek 2018 nu al winnen. 

Onze bijna-kleuter gaat bijna voor het eerst naar school. Daar zal het grote vriendjes maken en vriendschappen onderhouden beginnen, dus ik was meteen geïnteresseerd in dit boek.

Het geweldige grote vriendjes boek

Het geweldige grote vriendjes boek

Wat is een vriend? Moet een vriend dezelfde dingen leuk vinden als jij? Kun je ook vrienden zijn met dieren of met je broer of zus? Wie is jouw allerbeste vriend? En hoe maak je eigenlijk vrienden?
Dit informatieve prentenboek geeft antwoord op allerlei vragen over vriendschap. Het boek nodigt uit om met kinderen te praten over dit onderwerp. Heb je één goede vriend, speel je liever in een groepje of het liefst alleen? In dit nieuwe boek van Mary Hoffman en Ros Asquith komen kinderen erachter dat vriendschappen in alle soorten en maten bestaan.

Kerntitel Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek gaat over vriendschap, een topboek dus voor die periode! Er staat aangegeven dat het bedoeld is voor kinderen vanaf 5 jaar, maar 4-jarigen zullen het ook leuk vinden en herkennen. Ik vind het origineel en goed bedacht. Ik ken nog geen boeken voor kleuters die echt gaan over vriendjes maken, terwijl ze daar wel behoefte aan kunnen hebben. Want wanneer ben je eigenlijk een vriend voor een ander? En hoe kun je vrienden maken? Sociale omgang is iets wat kinderen in die leeftijd erg ontdekken, aftasten en leren. Dit boek kan ze een zetje in de goede richting geven.

kerntitel Kinderboekenweek 2018

Het bijzondere aan dit boek is dat het volledig geïllustreerd is, fijn voor kleuters, maar toch ook informatief. Het doet denken aan een stripboek, maar dan voor jonge kinderen. Leuke, grappige illustraties waar ze ook meteen iets van leren, ik vind het leuk!

Win

Je kunt het boek nu al winnen, ben je er lekker op tijd bij voor de Kinderboekenweek. Maar natuurlijk ook leuk voor als je kind naar school gaat en nog wat wil leren over vriendjes maken.

Wat moet je doen?

Laat hieronder in een reactie weten wat jouw tip is om vrienden te maken. Dinsdag 27 februari maak ik de winnaar bekend.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren