Kidsproof Familyplanner 2018-2019

WIN Kidsproof Familyplanner 2018-2019

Door Edith. In heel Nederland zijn de vakanties voorbij. Werk, school, sportclubs… Alles gaat weer van start en onze agenda’s vullen zich weer. Win de de Kidsproof Familyplanner 2018-2019.

De eerste gesprekjes op school, de eerste hockeytraining, extra volleybaltraining, theaterafspraken, deadlines, feestjes… Ook nog een afspraak maken voor de halfjaarlijkse controle bij de tandarts en oh ja…. De podotherapeut want dringend nieuwe zooltjes nodig.

Help!!!

Geen overzicht

Ik ben het overzicht nu al kwijt. Ik krabbel alles voor iedereen in mijn zakelijke agenda maar in de hectiek van de ochtend, de dag en de week, die voor bij vliegt, blijkt dat niet altijd voldoende. Het staat daar wel, rustig op papier maar die agenda zit in mijn laptop-tas of ligt op mijn bureau. Niemand kijkt er in (heel fijn eigenlijk want anders altijd mijn agenda kwijt, maar ook weer niet dus) en daardoor zit alles alsnog vooral in mijn hoofd.

Goed. Tot zover het probleem.

De Kidsproof Familyplanner 2018-2019

Nu de oplossing: de Kidsproof Familyplanner 2018-2019.

Een weekplanner voor 16 maanden voor 6 gezinsleden. Wij zijn met twee ouders en twee kinderen. Dus de overgebleven vakjes krijgen een ander doel. Wij vullen ze met ‘gezin’ en ‘verjaardagen’. Een andere leuke optie is om een van de extra vakjes te gebruiken voor klusjes: wie laat wanneer de hond uit en wie haalt de vaatwasser leeg op welke dag. Dat laatste laten mijn kinderen overigens liever aan het toeval over, oftewel aan papa of mama.

De indeling

Iedere bladzijde geeft een week weer, van maandag tot zondag en er is ook nog een notitieveld. Daarnaast is er iedere week een mooie quote, een recept of een tip voor een dagje uit. De illustraties en de kleuren zijn vrolijk en passen in ieder interieur.

De kalender begint in september 2018 en loopt door tot december 2019. Heel handig want er zijn altijd dingen die verder voor uit te plannen zijn. Wat mij niet helemaal duidelijk is, is of er in december 2019 een nieuwe versie verschijnt. Maar voorlopig is dat niet aan de orde.

Handig ophanghaakje

Heel handig is de spiraalvorm en het ophanghaakje. Ophangen is aan te raden want hij is groot om als ‘agenda’ gezellig op de salontafel te laten liggen. De familieplanner hangt bij ons in de keuken, in het zicht van iedereen. Op de plek van de eerdere houten ‘kalender’ waar de kinderen de seizoenen en de datum op konden zien.

Stickers

Met deze planner is dat niet meer nodig want achterin zitten leuke stickers, bijvoorbeeld met kerstboom, herfstbladeren, de mijter van Sinterklaas, een paasei etc. Deze kunnen als extra illustratie gebruikt worden op de planner zodat de kinderen ook zelf kunnen kijken en tellen hoeveel nachtjes er nog geslapen moeten worden voor ‘het’ zover is.

Kortom: ik vind de kalender mooi qua vormgeving en handig in het gebruik met leuke extra’s. Absoluut een aanrader voor drukke gezinnen!

Win

Ik mag twee planners weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter dat je mee doet. Dinsdag 18 september mail ik de winnaars.

ISBN: 978-90-5767-838-7 ǀ Prijs: € 16,99 ǀ Uitgever: Mo`media BV ǀ

tekst: Maaike van Steekelenburg ǀ ontwerp: Bianca Enthoven en Laura de Jongh ǀ mei 2018

Bestel de planner hier.