Win Kinderboekenweek pakket

Win Kinderboekenweek pakket

De Kinderboekenweek komt eraan, lekker griezelen! Van WPG Kindermedia mag ik twee keer een Kinderboekenweek pakket weggeven met titels van Rindert Kromhout, Vivian Den Hollander en Edward van de Vendel. 

Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek vind ik een van de leukste weken van het jaar. Wat wil je ook met een kinderboekenschrijver als man ;). Het thema van dit jaar is gruwelijk eng, heerlijk om mee te werken. De Kinderboekenweek start op 4 oktober en ik zie nu al veel leerkrachten voorbereiden op deze leuke week.

Win Kinderboekenweek pakket

Win Kinderboekenweek pakket

Van WPG Kindermedia mag ik twee pakketten weggeven met daarin de volgende titels.

Het geheim van de gillende geraamtes

Na 27 jaar is er eindelijk het langverwachte – zelfstandig te lezen – vervolg op Het geheim van de afgebeten vingers. Rindert Kromhout reisde er speciaal voor naar Rome en maakte een filmpje voor zijn website. Want De Mond van de Waarheid en de grotten vol botten bestaan écht.

De negenjarige Luuk is met zijn ouders op vakantie in Rome. Stiekem gaat hij op zoek naar de geheimen achter zijn lievelingsboek Het geheim van de afgebeten vingers. Diep in de nacht sluipt hij naar buiten, de donkere straten in van die oude stad vol geheimen….

Ik ben zowel Het geheim van de afgebeten vingers en Het geheim van de gillende geraamtes aan het lezen. Die laatste kun je dus winnen in het pakket. Het boek is voor kinderen vanaf 8 jaar en heel makkelijk te lezen. Het is heel spannend en ook echt gruwelijk eng, zodat het helemaal bij de Kinderboekenweek past.

Lesbrief

Er is ook een lesbrief geschreven bij het boek Het geheim van de afgebeten vingers en Het geheim van de gillende geraamtes, zodat je deze titels goed kunt inzetten tijdens de Kinderboekenweek.

Lesbrief Rindert Kromhout – ‘Het geheim van de gillende geraamtes’

De lesbrief is ook op de site van Leopold te vinden.

Spekkie en Sproet – Een griezelige ontdekking

Een spannende detective door Vivian den Hollander voor jonge lezers. In een vervallen landhuis ontdekken zij een kelder vol illegale handelswaar: zelfdzame dieren, zowel levend als opgezet, en ivoor. Dan worden ze ontdekt… Kunnen ze ontsnappen en de politie waarschuwen? Uitgeverij Ploegsma – vanaf 7 jaar.

De grote verboden zolder

Een spannend nachtverhaal van Edward van der Vendel op de grens van droom en fantasie. Eddies moeder neemt op een dag een meisje mee naar huis, Linea, die een tijdje bij hen zal logeren. Eddie weet niet waarom, en ze praat nauwelijks tegen hem. Maar op een nacht staat ze ineens bij zijn bed en vraagt of hij mee gaat naar de zolder, waar hij van zijn ouders beslist niet komen mag… Uitgeverij Querido – Kinderboek 10+

Wat moet je doen?

Laat me hieronder in een reactie weten waarvoor jij bang bent. Dinsdag 5 september maak ik de twee winnaars bekend.

Lees ook: 10 X WAAROM IK ZO DOL BEN OP DE KINDERBOEKENWEEK

BewarenBewaren