WIN Klassiekers uit de wereldliteratuur

WIN Klassiekers uit de wereldliteratuur

Zwijsen heeft net zes prachtige klassiekers uit de wereldliteratuur geschikt gemaakt voor een breed lezerspubliek. Ik mag een pakket met alle zes de titels weggeven! 

Klassiekers uit de wereldliteratuur

Zwijsen heeft bekende kinderboekenschrijvers gevraagd om zes prachtige klassiekers zo te vertalen dat ze geschikt zijn voor een jong lezerspubliek. De boeken zijn op M6 of E5 AVI niveau geschreven, zodat het goed te lezen is.

Ik kreeg de mail in mijn mailbox en dacht meteen: die moet ik hebben! Want tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik de verhalen wel ken, maar de boeken nog nooit heb gelezen.

Bekijk alle klassiekers hier

De klassiekers Gullivers Travels, Peter Pan, Sherlock Holmes – The Hound of the Baskervilles, the Wizard of Oz, Dracula en Oliver Twist zijn bewerkt en vertaald door Esther van Lieshout, Ruben Prins, Monique van der Zanden, Lizzy van Pelt, Frank van Pamelen en Marlies Slegers.

Sherlock Holmes en Oliver Twist

Klassiekers uit de wereldliteratuur

Ik kreeg Sherlock Holmes en Oliver Twist om te lezen. Dat vond ik zeker toffe boeken en mooi om die verhalen eens goed te lezen. Vooral Oliver Twist vond ik ingrijpend om te lezen. Ook een stukje geschiedenis, want je leest over het nare Londen van de 19e eeuw. Het was er heftig voor arme mensen en kinderen werden veel geslagen.

Sherlock Holmes vond ik dan weer spannend, op deze manier is een detective spannend en goed leesbaar gemaakt voor kinderen. Ik vond Sherlock Holmes wat mooier geschreven dan Oliver Twist, wat langere, mooiere zinnen bijvoorbeeld. Ik vind het ook heel fijn dat Sherlock Holmes vanuit een ik-persoon is geschreven, vanuit Watson die de verhalen van Sherlock Holmes opschrijft. Bij Oliver Twist had ik graag gezien dat het verhaal vanuit Oliver was geschreven, zodat je je goed kun identificeren. Maar of dat bij het “echte” verhaal ook zo is, weet ik niet.

Ik vind het in ieder geval super dat Zwijsen de titels voor kinderen geschikt heeft gemaakt. Een aanrader als cadeautje dus of om alle titels in de schoolbibliotheek neer te zetten.

Oliver Twist

App

Klassiekers uit de wereldliteratuur

Er zit een app bij de boeken die je kunt downloaden via de QR code op het boek. Dit maakt het voor kinderen wel speciaal en interactief. Je kunt dan een filmpje kijken over de tijd van het boek waardoor je een stukje geschiedenis leert. Je kunt het boek ook voor laten lezen in de app. Fijn voor sommige kinderen om het als luisterboek te horen in plaats van te lezen.

Klassiekers uit de wereldliteratuur

Bekijk alle klassiekers hier

WIN!

Van de uitgever, Zwijsen, mag ik van elke titel een boek weggeven. Je kunt dus een pakket met alle zes titels winnen, tof toch? Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Begin januari mail ik de winnaars.

 

Uitgeverij Zwijsen heeft zes prachtige klassiekers uit de wereldliteratuur geschikt gemaakt voor een breed, ook jongeren, lezerspubliek