Win mooi pakket van Lemniscaat

Win mooi pakket van Lemniscaat

Van Lemniscaat mag ik een heel tof prentenboek weggeven én het nieuwe boek van Pieter Koolwijk. Een leuk pakket voor verschillende leeftijden dus ter ere van Kinderboekenweek 2018!

Pakket van Lemniscaat

Twee topboeken vandaag die ik ook nog eens twee keer mag weggeven. Wat een week vol winacties rond boeken. Heerlijk om mijn enthousiasme voor boeken te mogen doorgeven aan jullie :).

Ik wil een leeuw!

Ik wil een leeuw!

De keren dat ik Ik wil een leeuw! thuis heb moeten voorlezen kan ik niet meer op twee handen tellen. Als peuter smulde hij er al van, maar zeker ook nog nu als kleuter. En ook mijn klas vond het een heerlijk verhaal. De tekst, geschreven door Annemarie van der Eem, is ook echt op deze leeftijd gericht en leest lekker weg. 

Sjuul wilt een beest, een vriendje voor hemzelf. Telkens vraagt hij een specifiek dier aan zijn moeder, zoals een leeuw, een nijlpaard of een aap. Zijn moeder vindt dat natuurlijk niet goed en stelt andere huisdieren voor. Zou Sjuul het huisdier krijgen dat hij wil?

De illustraties zijn van Mark Janssen en van zijn stijl krijg ik maar geen genoeg.

Prutje

Prutje

Na Baas van de wereld een nieuw boek van Pieter Koolwijk, Prutje. Hens heeft een zwaar leven. Hij moet van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de fabriek werken, met als de rest van zijn familie. Maar hij moet dan ook nog eens op zijn broertje passen, Walm, die niet helemaal mee kan komen… Vooral lastig als Walm naar de wc moet, dat moet snel gebeuren, vandaar zijn naam ;). Op een dag heeft Hens er schoon genoeg van. Hij loopt weg. Walm komt hem natuurlijk achterna en dan vinden ze ook nog een mysterieus meisje, een bedelaar, dat wel bij hen aan wil sluiten. Ze heeft gehoord van een land waar alles beter is.

Precies op dat punt ben ik met lezen. Het boek komt namelijk pas officieel 8 oktober uit! Ik vind het wel al helemaal spannend en ben benieuwd wat er staat te gebeuren. Zouden ze het mooie land vinden?

De tekst leest lekker weg en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Door de fijne tekst die goed te begrijpen is, is het boek geschikt voor veel verschillende lezers.

Het gebeurt niet vaak, maar de illustraties, van Linde Faas, zijn in kleur bij dit boek en passen helemaal bij de sfeer.

Win

Je maakt twee keer kans op het pakket met de twee boeken. Laat hieronder (op de site dus) een reactie achter voor wie je mee wilt doen. Zondag 7 oktober mail ik de winnaars.