Plannen voor leerkrachten

WIN Plannen voor leerkrachten

De laatste weken van het schooljaar komen eraan. Die enorm drukke laatste loodjes. Maar je hoeft niet met je tong op je tenen te lopen. Door goed te plannen kun je je vermoeidheid de baas worden. Ik gun je een relaxt einde, daarom geef ik vijf keer het e-book Plannen voor leerkrachten weg.

Ik kan het me nog goed herinneren. Ik werkte fulltime als kleuterleerkracht, had nog geen gezin. Het waren de laatste schoolweken, de kinderen waren moe, het was knetterheet en er moest nog zoveel gebeuren! De rapporten moesten af, oudergesprekken ingepland, we kregen een nieuw digibord, de werkgroepen moesten afgerond én ik wilde het hele lokaal gepoetst hebben. En het liefste allemaal tegelijk, want dan was ik tenminste klaar. IK KON NIET MEER. Bijna kruipend ging ik naar huis. 20.00 uur naar bed om me de volgende dag weer naar school te slepen.

En toen leerde ik plannen

Toen ik eenmaal een gezin had, kon dat niet meer. Ik kon het niet maken om bij thuiskomst volledig in te storten. Er moest nog gekookt, kinderen naar bed gebracht etc. Dat moest anders, ik kon echt niet meer alles tegelijk doen.

Dus leerde ik plannen. Takenlijstjes maken en deze inplannen in mijn agenda. Nieuwe taken goed bekijken én prioriteren. En vooral, niet alles tegelijk willen. Nu werk ik met focus, weet ik precies wanneer ik wat doe én hoeveel tijd dit kost. Ik laat me ook minder afleiden door appjes en collega’s, zodat ik full focus kan werken en veel meer gedaan krijg in een kortere tijd. Daarom schreef ik het e-book Plannen voor leerkrachten, ik gun jou dat ook!

Plannen voor leerkrachten

WAT LEER JE IN HET E-BOOK PLANNEN VOOR LEERKRACHTEN?

HOOFDSTUK 1 WAAROM IK PLAN

Waarom plan ik mijn werk, ook na schooltijd? In dit hoofdstuk leer je over discipline en wat het me oplevert om mijn werk zo duidelijk te plannen.

HOOFDSTUK 2 PLANNING MAKEN

Ik neem je aan de hand in het maken van je plannen. Samen gaan we alle stappen langs die je nodig hebt om een goede planning te maken.

HOOFDSTUK 3: FOCUS

Focus tijdens het werken aan je taken is zo ontzettend belangrijk, hier is enorm veel tijdswinst te behalen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je focus hebt in je werk?

HOOFDSTUK 4: AAN JE PLANNING HOUDEN

En dan heb je al je taken ingepland en ga je nog niet aan het werk, herkenbaar? Ik laat zien hoe je afleiding de baas kan zijn.

Winnen

Ik geef het e-book maar liefst 5 keer weg! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 4 mei mail ik de winnaars.