Win prentenboek Mootje over een Nederlands-Marokkaans meisje

Win het prentenboek Mootje. MOOTJE is een nieuw prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar van alle nationaliteiten, waarin voor het eerst de avonturen van een Nederlands-Marokkaans meisje centraal staan. 

Mootje

Mootje wil alleen zijn. Maar dat lukt nooit. Ze heeft geen eigen kamer en van haar twaalf zussen is er altijd wel één die haar komt storen als ze aan het dagdromen is. Op de wc. Of in vaders schuur. Mootjes moeder zegt dat Mootje voor het laatst alleen was toen ze nog in haar buik zat. Maar daar neemt Mootje geen genoegen mee. Vastberaden gaat de stoere Mootje tóch op zoek naar een oplossing, naar een plekje voor zichzelf.

Waarom moest Mootje er komen?

Social enterprise ROSE stories ontdekte dat er nauwelijks kinderliteratuur was met hoofdrollen voor personages van niet-westerse afkomst. Terwijl juist tijdens de jeugd een fundament wordt gelegd voor het zelf- en wereldbeeld. Bij ROSE stories vertellen ze deze verhalen graag. 

Wat vind ik?

Mijn kleuterklas is multicultureel, dus een boek speciaal voor deze doelgroep leek me wel wat. Het is kleurrijk, dus het spreekt kinderen meteen aan als ze het zien. Het verhaal sluit wel heel goed aan bij de belevingswereld van kleuters en zeker de kinderen met twee nationaliteiten en/of uit een groot gezin. De tekst vind ik wel wat minder sterk. Het rijmen is soms wat gezocht, waardoor de vaart uit het verhaal wordt gehaald. Het is ook aardig wat tekst voor kleuters.
Maar ik moet zeggen, mijn klas had daar totaal geen last van. Ze hingen aan mijn lippen. Ik kon het hele boek achter elkaar doorlezen, zonder onderbreking. Ze vonden het spannend, zou Mootje haar eigen plekje vinden?
Mijn klas vind het boek dus een aanrader.

Winnen

Win een van de twee exemplaren van Mootje.
Laat me weten in een reactie voor wie en waarom jij het boek wilt winnen.
Dinsdag 21 juni maak ik de winnaars bekend.