Win spellenpakket voor de klas

Win spellenpakket voor de klas

Zwijsen heeft nieuwe spellenpakketten voor de klas ontwikkeld die je in één keer kunt kopen. Ik testte het pakket voor groep 1/2, maar je kunt bij de winactie zelf een pakket kiezen: voor groep 1/2, groep 3 of voor groep 4, 5, 6.

Spellenpakket voor de klas

Zwijsen heeft samen met onderwijsexperts drie spellenpakketten voor scholen gemaakt. Een pakket voor groep 1/2, voor groep 3 en een pakket voor groep 4 t/m 6. De spellen sluiten aan bij de leerlijnen en de lesstof van die groepen. Fijn om in de spellenkast te zetten als de kinderen klaar zijn met werken of als extra oefenmateriaal. Ik testte het pakket voor groep 1/2 met mijn zoontje thuis én in de klas en dat was alvast een succes.

De actie om de pakketten voor school met korting te bestellen loopt tot en met 31 maart.

Bestel de spellenpakketten hier

Spellenpakket voor groep 1/2

In het spellenpakket voor kleuters spelen Pompom en Loeloe een grote rol. We werken op school met wat materialen van Schatkist, dus de afbeeldingen zijn heel herkenbaar voor de kinderen. Het spellenpakket is vooral gericht op taal, maar door de verschillende werkvormen kunnen ze ook leren samenwerken en is oefenen ze woorden voor de woordenschat.

Wat zit er in het pakket?

1. Rompompom magnetische letterdoos

Rompompom magnetische letterdoos

Ik denk dat ik de letterdoos nu al kan bestempelen als favoriet. Onze kleuter pakte deze meteen uit de doos, maar ook de kinderen in mijn klas die ik aan het werk zette, wilden meteen met de magnetische letterdoos aan de slag. En dat snap ik heel goed, want hoe magisch is het als je zelf woorden kunt neerleggen met de letters die je kent.

Het biedt ook direct uitdaging voor kinderen die al wat meer kunnen door de bladen die erbij zitten. De kinderen moeten bijvoorbeeld zoeken naar waar je een bepaalde letter hoort, de eerste letter neerleggen, maar ook de woorden naleggen of zelf leggen. Het is dus op verschillende niveaus te spelen. En wist je dat je hier extra werkbladen kunt uitprinten? Het sluit aan bij de ontwikkeling van kleuters, omdat ze hiermee direct aan het werk zijn met de klank-letterkoppeling, het bekende hakken en plakken en werken aan de letterkennis dus. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het leren lezen in groep 3 lees je hier

Ik vind het ook heel fijn dat de letters magnetisch zijn, zo vallen ze niet uit de doos. Ik weet nog wel van “vroeger”: al die letters van de letterdoos in groep 3 die regelmatig over de grond verspreid lagen…

Bekijk het hier

2. Rompompom ik lees en schrijf

Rompompom ik lees en schrijf

Rompompom ik lees en schrijf, letters en cijfers was vooral bij de meiden populair. Zij vonden het fantastisch om over de lijnen te schrijven en ook zelf letters en woorden te kunnen maken. Tip: zorg ervoor dat ze alleen met de bijgeleverde stift schrijven, want een andere whiteboardstift ging er wat moeilijk ervan af. Het was ook meteen een mooie les over de letters, want welke letter schrijf je eigenlijk en hoe kom je erachter? Bij de j dacht de dame dat ze de l van Loeloe schreef, maar het bleek dus om de jas te gaan. En hoe zie je dat eigenlijk?

Bekijk het hier

3. Rompompom woordenmaker

Rompompom woordenmaker

De Rompompom woordenmaker herkende een leerling al van thuis. Handig, kon hij meteen uitleggen hoe het moest aan de rest van de klas. Ik vind het fijn dat er veel thema’s aan zijn gekoppeld, zoals school, eten en kleding. Zo hebben we net het thema ziek gehad en kunnen de kinderen nu zelf woorden maken over je lijf. Ook weer een goede voor de klank-letterkoppeling.

Bekijk het hier

4. Rompompom lettermemo

Rompompom lettermemo

Ik vond het wel interessant om te zien dat de kinderen die juist moeite hebben met de klanken en letters dit memoryspel pakten. Ze kenden memory van thuis vertelden ze en vonden het leuk om te spelen. De bedoeling is dat de kinderen de letter noemen en het woord. Het woord begint met de letter, de ij van ijs, of de letter zit in het midden, de o van vos. Deze kinderen kunnen ook wel wat extra woorden voor de woordenschat leren, ook daarvoor is dit spel heel geschikt. Het beste is dan wel om het spel met ze te spelen, zodat jij de letter en het woord kunt benoemen, want daar hebben ze vaak juist moeite mee.

Bekijk het hier.

5. Rompompom knippen, kleuren en plakken

Rompompom knippen, kleuren en plakken

Dit boekje is vooral leuk om af en toe wat te kopiëren voor de hele klas. Er zitten verschillende werkvormen in, zoals tekenen over een lijn, plaatjes bij elkaar zoeken, knutselopdrachten, kleuren, kleien en zelf tekenen. Onze kleuter vond het meteen leuk om een kleurplaat te maken waarbij elke letter een andere kleur is. Een soort kleuren op nummer, maar dan op letters dus. Helemaal hip tegenwoordig, ook onder volwassenen.

Bekijk het hier. 

spellenpakket voor de klas

Win spellenpakket voor de klas

Je kunt dus een spellenpakket voor de klas naar keuze winnen. Hieronder vertel ik iets over de andere pakketten, je kunt ze ook hier bekijken. Laat een reactie achter onder dit blog (op de site dus) welk pakket je het liefste wint en waarom. 9 maart mail ik de winnaar.

Spellen voor groep 3

 1. Maan roos vis magnetische letterdoos
  Met deze letterdoos voor groep 3 leren kinderen spelenderwijs letters, woorden en zinnen lezen.
 2. Maan roos vis ik lees en schrijf
  In dit schrijfkoffertje zitten schrijfkaarten met allerlei oefeningen en een uitwisbare stift om uitgebreid te oefenen met schrijven.
 3. Maan roos vis woordenmaker
  De maan roos vis woordenmaker heeft meer dan 200 woorden die kinderen spelenderwijs kunnen leggen. Ze kunnen het zelf controleren met de plaatjes erboven.
 4. Maan roos vis woordkwartet
  Verzamel zo snel mogelijk vier woorden uit dezelfde categorie. Je kunt kiezen uit op reis, feest en nog veel meer. Met woorden die de kinderen zelf kunnen lezen.

Spellen voor groep 4,5,6

 1. Dolfje Weerwolfje kaartspel Spelling oefenen
  Vorm met dit spel setjes van kaarten met één spellingsmoeilijkheid, bijvoorbeeld twee woorden met een ij: spijker en ijs of twee woorden met “s: foto’s en paprika’s.
 2. Dolfje Weerwolfje kaartspel Zinnen maken
  Met dit kaartspel kunnen kinderen zelf grappige zinnen maken met losse zinsdelen.
 3. Het grote Gorgels dictee
  Dat spelling ook lollig kan zijn bewijst Het Grote Gorgelsdictee. Dommeldommeltukjesdam, Oepselabambam of Mazzelabammie! Kun jij deze woorden spellen? Dan verdien je 2 punten!
 4. De Gorgels AVI kwartet
  Op elk kwartet staan 4 zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler.
 5. De Gorgels woordenschat kaartspel
  Leer woorden uit de wereld van de Gorgels! Spelenderwijs leer je natuurlijk ook woorden uit de mensenwereld!
 6. De Gorgels taalspelletjes
  Met deze Gorgelspelletjes oefenen kinderen spelenderwijs met taal. Lees meer over De Gorgels taalspelletjes.

Dit is een #jufmaikead.  

 

Spellenpakket Zwijsen voor in de klas