Win Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor

Een treinbaan is voor elk kind leuk. In de klas en thuis. De treintjes laten rijden, een lang spoor maken en een brug er tussen zetten. Fisher-Price Thomas de trein is een baan waarbij Thomas naar beneden zoeft en onderweg allerlei obstakels tegen komt. Speciaal voor de zomervakantie nog een winactie! Win Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor. 

Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor

Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor

Fisher-Price Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor zet je na het in elkaar zetten (daar heeft je kind of klas wel even hulp bij nodig) tegen een muur of buiten tegen de schutting aan. Dan kan Thomas naar beneden razen.
Onderweg komt Thomas een kraan tegen die hij naar beneden laat draaien. Hij stoot tegen een hanger met een blok eraan, die door hem naar beneden rolt. En op het einde gaat hij door een verfstraat, waardoor hij allerlei spatten op loopt.

Hier zie je hoe dat gaat:

Die met commentaar is ook leuk, even oefenen nog hoor ;).

Je kunt de treinbaan aan het spoor van Thomas de trein koppelen. Ik denk dat de treintjes die je vaak op school of thuis ziet, er ook goed op kunnen rijden.
De kinderen leren actie-reactie ervan. Ze zullen de snelheid van Thomas de trein spannend vinden.

Spelend leren met Thomas de trein

Kijk eens wanneer Thomas sneller gaat. Alleen of met meerdere treintjes eraan vast? Leg een stopwatch bij de baan, zodat de kinderen de tijd kunnen afmeten.
Naar aanleiding van deze baan kun je goed de begrippen hoog – laag uitleggen. En snel en langzaam. Wanneer gaat Thomas langzaam? Hoeveel treintjes zitten er dan achter hem aan? Of gaat hij dan juist nog sneller? Met hoeveel treintjes is de treinbaan vol? Hoe lang is de treinbaan? Kunnen ze dat meten met hun handen of een lint?

Win Thomas de trein Spills and Thrills on Sodor. 

Wat moet je doen om de treinbaan te winnen?

  1. Like jufmaike.nl op Facebook of volg via Twitter 
  2. Geef antwoord in een reactie op de volgende vraag: 
    Voor wie wil je de treinbaan winnen en waarom?

Op maandag 10 augustus maak ik de winnaar bekend.

Wat een leuke reacties, dank jullie wel! Ik gunde het jullie allemaal. Reacties

En de winnaar is:

Winnaar

Gefeliciteerd!!!