Win typecursus van Typetopia

Win typecursus van Typetopia

Deze typmiep typt zo tig blogs per week, maar kan nog steeds niet blind typen met tien vingers. Ik vond het dus nodig om een typecursus online te doen. Typetopia vind ik heel fijn, ik mag een typecursus weggeven. 

Ik ben zelf gaan zoeken naar een goede online methode, omdat ik nu eindelijk wel eens blind wilde leren typen. Of nou ja, eigenlijk kan ik al blind typen, maar dan met drie vingers. En daar komt toch na verloop van tijd toch wel wat spanning op te staan…

Ik ben druk aan het oefenen met Typetopia en ben er nog lang niet, maar ik vind het wel een fijn programma. Ik moet trouwens nodig weer beginnen zo na de vakantie, schop onder mijn kont…

Typetopia

Typetopia

Typetopia is een online programma om blind te leren typen. Door middel van allerlei spelletjes oefen je met letters en leer je ook wat een goede houding voor het typen is. De cursus voor volwassenen en kinderen is gelijk. Kinderen gaan op missie en lezen daar van alles over in de game, net als bij de playstation of een computergame. Als volwassene kun je die tekst snel door scrollen om verder te gaan met de opdrachten.

Typetopia

Als ouder kun je de voortgang bijhouden met een app en via mailtjes die je van het programma krijgt. Je kunt instellen hoe vaak je wilt dat je kind oefent per week. 20 minuten per keer wordt aangeraden, ik probeer zelf drie keer in de week te oefenen. Er is ook een speciale dyslexie variant met een ander lettertype.

Typetopia

Je kunt een proefversie spelen om te kijken of het iets voor jou of je kind is.

Waarom ik het fijn vind

Bij een eerder programma moest ik eindeloos dezelfde opdrachten doen. Heel saai en ik had niet het idee dat ik verder kwam. Met dit programma krijg je wisselende oefeningen. Soms moet het op snelheid en dan typ je weer een lange tekst. Soms komt de letter maar kort in beeld en moet je meteen reageren en soms zie je letter niet vooruit. Zo leer je op verschillende manier de letter typen en is het ook wat interactiever.

Typetopia

Win

Ik mag een online cursus weggeven. Het kan dus voor jezelf of voor je kind. Laat hieronder (op de site dus) in een reactie weten voor wie je het wilt winnen en waarom. Dinsdag 18 september maak ik de winnaar bekend.

Ik kreeg niet betaald voor dit blog, ik heb wel de cursus gekregen.