Win voorleesboeken Jacques Vriens

Win voorleesboeken van Jacques Vriens

Jacques Vriens viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum! Wij vieren dit feestje mee en mogen twee voorleesboeken van Jacques Vriens weggeven: Willem en Dikke Teun en De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1

Jubileum Jacques Vriens

Dit jaar viert Jacques Vriend zijn 40-jarig jubileum! In die 40 jaar heeft hij ruim 100 boeken geschreven en heeft hij er meer dan 4 miljoen verkocht. Hij debuteerde in 1976 met de schoolroman Die rotschool met die fijne klas. In zijn schoolromans schrijft hij vaak over dingen die hij zelf heeft meegemaakt als meester en directeur op verschillende basisscholen. Jacques Vriens is nu fulltime schrijver, maar nog steeds enorm betrokken bij het basisonderwijs. Hij zet zich als geen ander in voor leesbevordering. de CPNB heeft daarom de speciale Jacques Vriens Leeslijst naar hem vernoemd.

Voorleesklassieker

Speciaal voor het jubileum geeft Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum twee succesvolle voorleestitels uit.

Willem en Dikke Teun

willem-en-dikke-teun-lr-cover

Willem heeft een hele bijzondere vriend. Zijn rode kater, Dikke Teun, kan namelijk praten! Maar alleen Willem weet dat. De verhalen zijn eerder, in een iets andere vorm, verschenen in het blad Bobo. Ze zijn heel herkenbaar voor kleuters en in fijne, klare taal geschreven. Leuk dat de kat helpt als Willem iets een beetje eng of spannend vindt.

Willem en Dikke Teun

De illustraties zijn van de bekende illustrator Alex de Wolf. Het boek staat er vol mee, heerlijk voor kleuters! Ze sluiten goed bij het verhaal en de belevingswereld van kleuters aan.

De avonturen van Tommie en Lotje deel 1

hr-cover-de-avonturen-van-tommie-en-lotje_lr

In deze voorleesbundel zijn drie boeken over Tommie en Lotje samengebracht: De stoutste avonturen van Tommie en LotjeTommie en Lotje gaan op vakantie en De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje.
Lotje heeft een klein broertje, Tommie, en samen beleven ze allerlei avonturen. Zo vangen ze samen een koe, leggen ze papa’s kleren in de koelkast en lopen ze weg van huis.
Het boek is vooral voor wat oudere kleuters geschikt, de zinnen zijn bijvoorbeeld wat langer en iets moeilijker dan in Willem en Dikke Teun. Er staan hele leuke grapjes in!

De avonturen van Tommie en Lotje deel 1

De illustraties zijn van Kees de Boer, bekend van onder andere agent en boef. Ik ben dol op zijn stijl. Eenvoudig, maar ook zeker heel grappig.

Koop de boeken bij de plaatselijke boekhandel of Libris.

Win voorleesboeken Jacques Vriens

Je kunt een exemplaar van Willem en Dikke Teun en een exemplaar van De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 winnen.

Wat moet je doen?

Zet hieronder een felicitatie neer voor Jacques Vriens. Zet erbij welke voorleesbundel je wilt winnen. Dinsdagavond 6 december maak ik de twee winnaars bekend.