Win woensdag: Alles is reden voor een feestje

‘Alles is reden voor een feestje’ is mijn levensmotto. Op de site is er zeker reden voor een feestje, want jij kunt een van de drie exemplaren van het leuke prentenboek Alles is reden voor een feestje winnen!

Alles is reden voor een feestje

Eekhoorn nodigt alle dieren van het bos uit, omdat het zo’n mooie dag is. De dieren vinden het maar een gek plan. Maar altijd wijze Uil ia het er wel mee eens. Alle dieren gaan naar huis om hun eigen feest voor te bereiden. Maar als iedereen een feestje organiseert, wie komen er dan eigenlijk?

Wat vind ik?

Het verhaal is origineel en de illustraties zijn prachtig, zoals we van Ingrid & Dieter Schubert gewend zijn. Er staat veel tekst in het boek, dus voorlezen aan kleuters die dit aan kunnen en het gewend zijn om voorgelezen te worden. De tekst is wel eenvoudig en goed te begrijpen. Sluit goed aan bij de kleuterleeftijd.

Organiseer je eigen feest

Vraag aan de kinderen waarom zij een feestje willen organiseren. Bespreek alle ideeën en kies er samen een uit. Laat de kinderen mee helpen met het organiseren van het feest. Maak uitnodigingen, zorg voor eten en drinken, zoek samen muziek uit, bedenk wat je op het feest gaat doen, etc. Laat de kinderen een inbreng hebben.

Winnen

Je kunt een van de drie exemplaren winnen.

Wat moet je doen?

Schrijf hieronder in een reactie wat jouw reden voor een feestje is.
Dinsdag 19 april maak ik de drie winnaars bekend.

Winactie afgelopen.