Win Zoeklicht dyslexie boeken

Zwijsen presenteert nieuwe boeken voor kinderen met dyslexie om lezen weer leuk te maken: Zoeklicht dyslexie. Je kunt twee pakketten winnen. 

Zoeklicht dyslexie

Kinderen met dyslexie (zo’n 5 procent van de kinderen) hebben juist veel talenten zoals creativiteit, ruimtelijk inzicht, onthouden van informatie, fantasierijk, denken in beelden en kunnen goed organiseren.

Speciaal voor deze groep prachtige kinderen introduceerde Uitgeverij Zwijsen 30 jaar geleden al Zoeklicht dyslexie. Het leesniveau is eenvoudiger, maar de verhalen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. De serie heeft nu 24 nieuwe titels. Twaalf boekjes voor de bovenbouw, twaalf voor de onderbouw.

Alle boeken hebben een uitklappagina met belangrijke woorden die helpen bij het lezen. Het lettertype in alle boekjes is het Zwijsen dyslexiefont: een speciaal lettertype voor dyslectici.

De boeken zijn geschreven door bekende schrijvers, zoals Marlies Verhelst, Marco Kunst en Mirjam Mous.

Net als Einstein (7+)

Net als Einstein

In Net als Einstein van schrijfster Anja Vereijken (moeder van een zoon met dyslexie!) lezen kinderen vanaf 7 jaar over Stoere Joep. Hij raast met zijn BMX-fiets over de baan. Helaas lukt inschrijven voor een wedstrijd niet, want Joep heeft moeite met lezen en schrijven. Dan ontdekt Joep dat hij op Einstein lijkt. Deze briljante geleerde was dyslectisch! Het geeft Joep nieuwe moed. Maar kan hij nog meedoen aan de BMX-wedstrijd?
 
Wat een leuke illustraties heeft dit boek, van Betje.com. Het boek start ook meteen met Joep die geen zin heeft in school omdat letters net visjes zijn voor hem. Ze krioelen alle kanten op. Dat vind ik goed bedacht! Het boek is spannend en legt heel goed uit waarom Joep moeite heeft met lezen. Het is herkenbaar voor kinderen, dus ook handig voor ouders, leerkrachten en andere kinderen om het te lezen, zodat ze dyslexie beter begrijpen.
Overigens is de juf in het boek wel erg streng, hopelijk zijn niet veel leerkrachten zo.
 
 

Puks pizza en pudding paleis (9+)

puks pizza

De ouders van Puk hebben een bijzonder restaurant: het pizza en pudding paleis. Zo hebben ze pizza met drop of pudding met makreelsmaak. Helaas komen er steeds minder klanten. Dan ontdekt Puk dat een groot bedrijf hun restaurant wil kopen. Help! Lukt het Puk om het restaurant te redden? Puks pizza en pudding paleis, geschreven door Marte Jongbloed (bekend van de kinderboekenserie over Herre), is een verhaal vol humor dat geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De illustraties van Heleen Brulot zijn ook erg grappig.
 
Het boek is grappig door de gekke pizza’s die de moeder van Puk maakt. Natuurlijk lossen de kinderen het op. Het zal zeker kinderen vanaf 9 jaar aanspreken die meer moeite hebben met lezen. Het gaat overigens niet om dyslexie, alles draait om het verhaal van het restaurant. Natuurlijk lost Puk het op met hulp van Samir, de enige vaste klant van het restaurant.
Bekijk het boek hier

Pakket 1 (E4)

Tranen om Stippie (8-9 jaar) en Een gevaarlijk spel (8-9 jaar).

Tranen om Stippie

Tom heeft vandaag een spreekbeurt.
Het gaat over konijnen.
Hij wil zijn konijn Stippie mee naar school nemen.
Maar Stippie ligt stil in haar hok.
Ze is ziek.
Stippie gaat toch niet dood?

 

 

Een gevaarlijk spel

Ze spelen oorlog in een verboden bos.
Maar dan valt een man Mats aan.
Die man neemt Mats boog mee.
Mats is woedend: hij wil zijn boog terug!
Mat en Milad gaan in de aanval.
Maar is dat wel zo slim?

 

 

Pakket 2 (M5)

De maffe schoolreis van Max (8-9) en Lieke op safari (10-12)

De maffe schoolreis van Max

Max gaat vandaag op schoolreis:
varen op zee en dan naar het strand.
Dat is super leuk!
Maar er gaat al meteen van alles mis.
De reis van Max loopt heel anders dan hij had gedacht.
Mislukt het allemaal?
Of wordt het toch nog een leuke dag?

 

Lieke op safari

Lieke heeft een prijs gewonnen.
Ze mag op safari, met haar ouders en broer Bram.
En dus niet gewoon in een dierentuin, of zo.
Nee, ze vliegen helemaal naar Afrika!
Naar een land waar veel dieren in het wild leven.
Leeuwen, nijlpaarden, neushoorns …
Er is maar één probleem:
Liekes moeder is al bang voor een poes of een hond.

Wat moet je doen?

Like mijn facebookpagina.
Laat hieronder in een reactie weten welk pakket je wil winnen en waarom. Zet er een geldig e-mailadres bij. Maandag 14 maart maak ik de twee winnaars bekend. Winnaars zijn bekend.

Veel succes! 

Gerelateerde berichten