WINACTIE: Ellie en Nellie

Door Willemijn. Ellie en Nellie van Rindert Kromhout bestaan 25 jaar. De verschrikkelijke tweeling speelt de hoofdrol in een aantal boeken en speciaal voor het 25 jaar bestaan, is er een omnibus uitgebracht. In de omnibus staan drie boeken over de erge Ellie en de nare Nellie. Ik mocht voor Leopold het boek lezen, reviewen en weggeven in een winactie!

Ellie en Nellie

Ellie en Nellie zijn dé verschrikkelijke tweeling. In de omnibus: De rampzalige reis van Ellie en Nellie, staan drie boeken. De boeken zijn: Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland, Op en top Ellie en Nellie en Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver. Het gezin van de tweeling is gevlucht uit Nederland en gaat bij hun oma in Spanje wonen. Maar onderweg gaat er iets fout en belanden ze eerst op een onbewoond eiland. Daar gaat het eerste boek over. Dan proberen ze toch weer in Spanje aan te komen, maar door een schipbreuk komen ze terecht in Italië. Wat ze in het Italiaanse stadje beleven staat in het tweede boek.

WINACTIE: Ellie en Nellie

Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland

Ellie en Nellie krijgen een schatkaart, dat vinden ze maar reuze spannend.

“O, zus, wat een avontuur! Ik zou wel honderd kinderen willen schoppen, zo spannend vind ik het!” […] “Goed idee! Meteen verandert ook Nellie van een meisje in een monster.”

Op het eiland komen ze allerlei wilde dieren tegen, het zou een onbewoond eiland zijn, maar wel vol met dieren. Ellie en Nellie kunnen zich niet inhouden en in plaats van kinderen pesten, gaan ze dieren pesten. Zodra ze de schat gevonden hebben, keren de dieren zich tegen de verschrikkelijke tweeling. Komt het nog wel goed?

Lees ook: KIJKTIP: DE LEUKSTE KINDERSERIES BIJ DE NPO

Op en top Ellie en Nellie

Op en top Ellie en Nellie is het grootste verhaal in deze omnibus. Nadat ze aangespoeld zijn in Italië, beginnen de ouders van Ellie en Nellie een eetcafé. Nu hebben ze minder zicht op de tweeling en dat vinden Ellie en Nellie eigenlijk niet zo erg. Nu kunnen ze hun eigen gang gaan. Maar wie zijn die mannen in het pak met een zonnebril en hoed? En wat is het plan van vader om zijn dochters te veranderen in lieve meisjes? Je leest het allemaal in Op en top Ellie en Nellie.

WINACTIE: Ellie en Nellie

Ellie en Nellie en de verdwenen schrijver

Ellie en Nellie hebben alle kinderen van hun klas uitgenodigd op hun verjaardagsfeest. Echter durft niemand te komen… Dan ziet moeder 3 kinderen lopen aan de overkant van de straat en sleurt ze mee naar binnen. De kinderen wilden eigenlijk naar het Kinderboekenmuseum gaan. Dan besluiten vader en moeder dat ze met de tweeling en de 3 andere kinderen daar maar heen moeten gaan. In het Kinderboekenmuseum komen Ellie en Nellie er achter dat er boeken over hen bestaan. Ook ontmoeten ze Rindert Kromhout, maar of dat goed afloopt?

Review

Ellie en Nellie zijn een verschrikkelijke tweeling, maar ik heb van ze genoten. Ze doen precies wat andere kinderen niet doen, omdat het niet mag. Maar Ellie en Nellie doen het toch. Kinderen die het boek lezen, zullen om alles kunnen lachen. In de verhalen worden Ellie en Nellie nooit beloond voor hun slechte gedrag. Je leest ook dat hun ouders het vreselijk vinden en naar een oplossing zoeken. Het boek is geschikt voor kinderen van 8-10 jaar, om zelf te lezen. Voorlezen kan wel voor jongere leeftijd.

Win

De rampzalige reis van Ellie en Nellie kun jij winnen! Laat in een reactie hieronder, dus op de site, achter waarom jij het boek zou willen winnen en voor wie. Op dinsdag 8 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

WINACTIE: Ellie en Nellie