Vraag maar!

Winnen: Vraag maar! Een vragenspel voor ouder en kind

Elma van Vliet ontwikkelde het eerste vragenspel voor ouder en kind. Met Vraag maar! kun je als ouder en kind meer over elkaar te weten komen. Je kunt een van de twee exemplaren winnen. 

Vraag maar!

Elma van Vliet is de schrijfster van de bekende boeken Vertel ‘s. Zij ontwikkelde het kaartspel Vraag maar! voor haar kinderen. Ze merkte dat het in de drukte van alle dag moeilijk is om quality time met je kinderen te vinden. Het is dan lastig om te ontdekken wat je kind echt bezig houdt.

Als je na een schooldag vraagt: ‘Hoe was je dag?’ Komt er meestal alleen een antwoord als ‘Leuk’, of ‘Dat weet ik niet meer hoor!’ Maar wat houdt je kind dan echt bezig? Dat ontdek je met het spel Vraag maar!

Het spel is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, en uitgevoerd in twee varianten: Vraag maar, mama! voor moeder en kind, en Vraag maar, papa! voor vader en kind.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS VOORUIT HELPT IN DE ONTWIKKELING

Vraag maar!

De vragen

Vraag maar! gaat in op alledaagse en niet- alledaagse onderwerpen en staat garant voor eerlijke en verfrissende antwoorden. Er komen vragen in voor als Waar heb jij vannacht over gedroomd? Wat wil je van mij leren? Heb jij vroeger weleens iets stiekems gedaan, zonder dat je moeder het wist? Wanneer moet je om mij lachen?

Wat vind ik?

Vraag maar mama!

Ik ontving het spel Vraag maar mama! En hoewel mijn zoontje nog te jong is voor het spel, vond ik het wel erg leuk om de vragen door te lezen. Ik denk dat ik zelfs een aantal vragen voor kinderen in de klas zou kunnen gebruiken om te weten wat er in hun koppies om gaat. Zo vind ik de vraag Wanneer moet je om mij lachen? erg leuk. Ik ben zo benieuwd wat ze dan antwoorden! Kan ik mooi op verder borduren, want samen lachen is zo belangrijk. Wat kun jij beter dan ik? vind ik ook een mooie. Kinderen kijken vaak enorm tegen ouders op. Het is goed voor ze om te beseffen dat iedereen ergens goed in is en ze dus ook iets beter kunnen dan hun ouders.

Lees ook: HOE JE HET JAAR KUNT EVALUEREN MET JE KLAS

Ik kan een aantal vragen ook gebruiken om het schooljaar en mijzelf als leerkracht te evalueren met de kinderen. Wat vinden ze bijvoorbeeld fijn om van me te horen? En wanneer kan ik minder streng zijn.

Ik vind het prachtige kaarten om een fantastisch gesprek met je kinderen aan te gaan. 

Win!

Vraag maar! winnen

Ik mag een vragenspel voor papa en en een vragenspel voor mama weggeven.

Wat moet je doen?

Laat me hieronder (op de site dus) in een reactie weten welke variant je van het spel wil winnen en waarom. Dinsdag 20 juni maak ik de winnaars bekend.

Lees ook: EERSTE HULP BIJ GESPREKKEN MET JE KLEUTER

Spel kopen?

Het spel is nu verkrijgbaar bij boekhandels, kinderboetieks en onlinewinkels voor de consumentenadviesprijs van €15,-.
Bestel de kaarten bij Libris.

banner producten