Woeste Willem bij Kleuteruniversiteit

Land in zicht! Alle hens aan dek! Alle landrotten, kom snel kijken! Er is een nieuw project bij de Kleuteruniversiteit verschenen van mijn hand. Als je het project Woeste Willem koopt, komt hij zo je klas binnen gevaren, let maar op. Nieuw project Woeste Willem

Woeste Willem bij Kleuteruniversiteit

Het boek

Wie kent het boek Woeste Willem niet? Woeste Willem is een mopperende piraat die niet meer vaart. Hij is gepensioneerd. Op een dag komt Frank langs, zijn vlieger ligt op het dak van Woeste Willem. Maar helaas is de vlieger stuk. Woeste Willem besluit Frank te helpen en een vriendschap ontstaat. Samen bouwen ze een vlot en gaan ze op reis om avonturen te beleven.

Het project

In het project Piraten Woeste Willem ga je vier weken lang op avontuur met Woeste Willem en Frank.
Er zijn lessen voor taal, rekenen, wereldoriëntatie, bewegingslessen en lessen voor creatieve vorming. Meer dan 30 lessen in totaal!

Leer onder andere nieuwe woorden, zoek de schat, speel letterbingo, spreek in echte piratentaal en rijm met het nieuwe zeemanslied.
Zoek de juiste schatkaart bij de fles, zoek de vlieger, tel de armen van het zeemonster, ga op zoek naar het geld, verkoop piratenspullen, schiet met een katapult en laat een vlot drijven in de watertafel.
Doe een piratencircuit, speel met scheepstouwen en tik als Woeste Willem.
Knutsel daarbij een ooglapje, verrekijker, zeemonster, schatkist, munten, een katapult of een vlieger.
Behaal ten slotte een echt piratendiploma.

Het project bevat veel bijlagen, voor volop les- en speelplezier.

Nog meer piraten?

Follow Maike Douglas-Westland’s board Thema Piraten on Pinterest.

Koop het project en ga op reis. Volle kracht vooruit!