Woezel en Pip en de Tijdmachine

Woezel en Pip en de Tijdmachine

(door Judith) Op zondag 14 oktober ging de nieuwe kindermusical Woezel en Pip en de Tijdmachine in première. Waarom het een aanrader is vertel ik je graag…..

Woezel en Pip en de Tijdmachine

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn waarschijnlijk de bekendste hondjes van Nederland. Ze wonen samen met hun vriendjes Buurpoes, de Wijze Varen, de Zingende Tulpjes, Molletje, Vlindertje en natuurlijk Tante Perenboom in de Tovertuin. Samen beleven de hondjes allerlei avonturen. Sinds Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos komt ook neefje Charlie regelmatig in de Tovertuin logeren.

Het verhaal

De Wijze Varen heeft een machine gebouwd. Woezel, Pip, Buurpoes en Charlie krijgen van de Wijze Varen te horen dat dit niet zomaar een machine is, maar een Tijdmachine. Met deze Tijdmachine kun je door de tijd heen reizen. Wanneer de Wijze Varen spulletjes gaat pakken die hij mee wil nemen om te reizen, gaan de vriendjes stiekem de tijdmachine in.

De vriendjes merken echter dat ze helemaal niet door de tijd reizen. Daarom gaan ze een toneelstuk opvoeren wanneer Wijze Varen wel gaat reizen. De bewoners van de Tovertuin komen opeens in allemaal verschillende tijden, zoals de tijd van de dinosaurussen, de tijd van de ridders, de oertijd en in de toekomst. Of is uiteindelijk toch het NU de beste tijd om in te zijn?

De musical

Het verhaal werd afgewisseld met diverse liedjes. Ook was er regelmatig interactie met het publiek. Zo werd de kinderen in de zaal gevraagd te brullen als een dino, of een soort roffel te maken bij een riddergevecht. De musical duurt in totaal net iets meer dan een uur. Hierdoor is de musical goed te doen voor peuters vanaf 2 jaar. Mijn vier jarige kleuter vond de musical heel erg leuk. Op de terugweg in de auto was ze van alles aan het vertellen over haar beleving van de musical. Wel miste ze de Zingende Tulpjes, Vlindertje en Molletje in het verhaal.

Persoonlijk heb ik veel bewondering voor de acteurs van deze musical, die regelmatig gebukt over het podium bewogen en veel op hun knieën moesten werken. De acteurs vallen, mede door hun zwarte kleding, niet op. Door hun fijne zang en spel maakten ze de musical echter ook voor volwassenen tot een plezierige middag uit.

Woezel en Pip en de Tijdmachine

Tekening

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers een tekening van een tijdmachine maken en deze inleveren in de brievenbus van Woezel en Pip. Deze tekeningen worden getoond tijdens de voorstelling. Een gouden vondst, want wat is er leuker voor een kind om te zien dat hun tekening ook echt bij Woezel en Pip is aangekomen?

Kaartjes

Kijk hier waar de voorstellingen zijn en bestel je kaarten.